Scholieren pimpen tijdelijke fietstunnels

EIBERGEN – Noaber18 is in opdracht van Rijkswaterstaat druk bezig met de bouw van de N18 Nieuwe Twenteroute. De eerste stap is een bouwweg met tijdelijke hulpbruggen, waar het autoverkeer onderdoor en het bouwverkeer overheen gaat. Voor de veiligheid van het fietsverkeer bouwt Noaber18 ook tijdelijke fietsonderdoorgangen. Zo kan het langzame verkeer op een veilige manier de nieuwe N18 in aanbouw gaan kruisen. Noaber18 heeft een aantal scholen uit de regio gevraagd om mee te helpen deze tijdelijke onderdoorgangen mooier te maken. Groepen leerlingen van vijf scholen in de regio gaan de komende weken tien onderdoorgangen aankleden. Dinsdag 18 april hingen vijftien leerlingen van het Assink Lyceum in Eibergen zelfgemaakte schilderijen op bij de eerste onderdoorgang in de buurt van de Hupselse Dwarsweg in Eibergen. Noaber18 bouwt in opdracht van Rijkswaterstaat een 27 kilometerlange, nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede. Deze nieuwe weg is onderdeel van de Nieuwe Twenteroute. De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt namelijk vernieuwd.

Deze nieuwe Twenteroute wordt een weg waarop het veiliger is om over te rijden of over te steken; waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten, maar past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De nieuwe Twenteroute zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen; en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting klaar in de tweede helft van 2018.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven