Avond4daagse: “U loopt toch ook mee?”

EIBERGEN – Maandag 29 mei tot en met vrijdag 2 juni a.s. wordt de avondwandelvierdaagse gelopen. De Eibergse IJsvereniging heeft vijf nieuwe routes uitgezet door het buitengebied van Eibergen. De routes hebben elke avond een lengte van 2½, 5, 10 en 15 kilometer. Deze kunnen afwijken in verband met de werkzaamheden van de N18.  De 15 km is route is een goede training voor de Nijmeegse 4daagse. De start en finish is op maandag tot en met donderdag voor alle afstanden om 18.30 uur vanaf de parkeerplaats bij sporthal “De Pickerhal”. Op vrijdagavond is het vertrek- en eindpunt in het openluchttheater en wordt als volgt gestart. De 10 en 15 kilometer wandelaars vertrekken om 18.00 uur, de 5 kilometer om 18.30 uur en 2½ kilometer om 19.00 uur.

Maandagavond bezoeken de wandelaars het rechterdeel van buurtschap Hupsel. Dinsdagavond voert de wandelaars over “De Bijenkamp”  langs de nieuwe ijsbaan. Hier is ook de controlepost voor de 5, 10 en 15 km. Belangstellenden kunnen op deze avond rondkijken op de accommodatie van de IJsvereniging. Woensdagavond voert de wandelkaravaan door  buurtschap Het Loo en Mallum. En donderdagavond gaan de wandelaars door buurtschap Olden Eibergen.

Op vrijdagavond, na terugkomst uit de omgeving van Holterhoek verzamelen de wandelaars zich op het speelveld aan de Vogelenzangstraat hoek Willem Sluyterstraat. Van hieruit begint om 20.30 uur de feestelijke intocht door het dorp. Hierbij zullen de muziekverenigingen ‘Euphonia’ en ‘De Eendracht’ uit Haarlo voor de muzikale begeleiding zorgen. Via een korte rondgang door het centrum eindigt de vierdaagse in het openluchttheater, waarna de traditionele afsluiting van het sportieve wandelfestijn zal plaatsvinden.

Om op maandag- en dinsdagavond op tijd te kunnen starten worden de deelnemers dringend verzocht zich bij voorkeur in te schrijven bij het V.V.V.-kantoor aan de Grotestraat 59. Bij voorinschrijving bedragen de kosten 5 euro en voor kinderen tot en met 12 jaar 4 euro. Bij inschrijving op maandag- of dinsdagavond bij het startbureau zijn de bedragen een euro hoger. De jeugdleden van De Eibergse IJsvereniging kunnen gratis deelnemen, maar alleen tegen inlevering van de lidmaatschapskaart via de basisschool of bij het V.V.V.-kantoor tijdens de voorinschrijving. Wie de vierdaagse uitloopt ontvangt een medaille. De Eibergse IJsvereniging verwacht ongeveer 900 deelnemers.

Ook wij doen mee met de actie Hart voor de Achterhoek. Op sportpark de Bijenkamp heeft de Eibergse IJvereniging samen met de Gemeente Berkelland een mooie ijsbaan gerealiseerd! Fantastisch dat we er deze winter ook gelijk hebben kunnen schaatsen.

Op en rond de ijsbaan moet echter nog veel gedaan worden. Als je lid bent van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek kun je ons hierbij ondersteunen. Stem dan tussen 9 en 26 mei op onze club en help ons! Kijk op www.rabobank.nl/noa voor meer informatie.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven