Genieten van muziek in siertuinen

REKKEN – Bigband sound in een baroktuin of de volle klank van blazers in een kleine tuin. Van 11 juni tot 10 september nodigt het Münsterland u uit met concerten onder een bladerdak. De Kreisen Borken, Coesfeld, Steinfurt en Warendorf evenals de stad Münster maken hun „groene schatten“ tot podium voor muziek van klassiek tot rock. Onder de titel „Trompetboom & Vioolvijg – muziek in tuinen en parken in het Münsterland“ kunnen de bezoekers daarnaast ook tuinkunst beleven. Voor of na de concerten begeleiden vakmensen de bezoekers door de tuin of park en vertellen daarbij over de geschiedenis en opbouw van de aanleg.

In de tiende uitgave van de succesvolle serie vinden dit jaar in totaal 13 evenementen plaats. In de open lucht treden plaatselijke orkesten en solisten, kleine en grote formaties op. Twee uitstapjes voeren daarbij naar Nederland, bij de boerderij ’t Meerink in Rekken en in de tuin Sint Bernadus in Aalten-Bredevoort.

De deelstaat Noordrijn-Westfalen subsidieert: “Trompetboom & Vioolvijg” uit middelen van het regionale cultuurfonds Münsterland. Verdere sponsoren zijn de vereniging „Das Münsterland – Die Gärten und Parks e.V.“, de „Gartenakademie Münsterland“ evenals de actie „Tuinen in Westfalen openen hun poorten“.

Het project “Trompetboom & Vioolvijg ”is weliswaar een initiatief uit het Munsterland, maar het evenement bij de boerderij ’t Meerink in Rekken en in de tuin Sint Bernadus in Aalten-Bredevoort laat zien dat de inwoners van Munsterland samenwerking met de Nederlandse buren erg belangrijk vinden. Door de vele contacten met Nederlandse gemeenten en organisaties is het bijna vanzelfsprekend geworden om de Nederlandse buren bij culturele activiteiten te betrekken – zo ook bij dit project.

Maak vooral gebruik van dit aanbod en maak op een nieuwe manier kennis met jullie Duitse buren. Dat zal ons helpen om volgend jaar meer Twentse en Gelderse tuinen en parken voor dit project te interesseren.

 Het concert in Rekken wordt gehouden op zondag 9 juli aanstaande om 16.00 uur bij de prachtige Boerderij ’t Meerink, van de familie Blaauboer, Zuid Rekkenseweg 17 in Rekken

 Boerderij ’t Meerink,
De boerderij ’t Meerink is gebouwd rond 1795. Maar er is vanaf 1200 al sprake van een nederzetting op deze locatie. Een hele oude plek dus. De huidige bewoners zijn er in 1992 komen wonen en hebben het huis aan de buitenkant in de oorspronkelijk staat gelaten. Het is een Rijksmonument. De tuin is in de jaren 1992-1995 aangelegd. Stap voor stap en eigenlijk nooit klaar. De oude walnotenboom is waarschijnlijk 150 jaar oud en een markant punt in de tuin. De moestuin wordt volop gebruikt in het seizoen. Er wordt biologisch getuinierd. De fruitbomen, veel appels, peren, pruimen, kersen en perziken geven ieder jaar veel vruchten die verwerkt worden tot jam, sap en gelei. De mooie heldere vijver is begin 2000 aangelegd.

De borders zijn volgroeid en hebben ieder jaar hun onderhoud nodig, evenals de heggen. Deze geven structuur aan de tuin en schuilplaatsen voor vogels en insecten.

 Gipsy Mood
Gipsy Mood is een bonte verzameling rasmuzikanten die iedere gelegenheid weet op te luisteren met sfeervolle wereldmuziek. Wat hen bindt, is hun passie voor muziek met invloeden uit de Balkan. Verwacht een cocktail van feestelijke zigeunermuziek, prikkelende klezmer, traditionele Oost-Europese muziek, invloeden uit Zuid-Amerika en Kaapverdië en de swing van de “Hot club de France”.Linda van Tilborg, zang; Pierre Koolen, viool; Theo de Jong, gitaar; René Ziedses des Plantes, klarinet en Arno Strijbosch, contrabas.

 Naast muziek is er ook een expositie van Marianne Richter-Blaauboer met  creaties van keramiek en stof uit eigen atelier.De titel is “art made by hand en heart”. Het is heel divers. Sieraden en schilderijen van stof. Beelden  en schalen, groot en klein van keramiek.

Bedenk dat een concert vanwege slecht weer kan worden afgelast. Neem bij twijfel contact op met het telefoonnummer: 0049 – 2862 – 821350 of kijk op www.tromptenbaum-geigenfeige.eu.

De entree voor concert en rondleiding is tien euro.
Kortingen zijn er voor kinderen, scholieren, leerlingen en studenten. Informeer naar de verschillende prijzen aan de concertkassa. De kaarten zijn ter plaatse te verkrijgen aan de concertkassa. U kunt de kaarten ook bij de Münsterland e.V. – Tourismus Center reserveren, telefoonnummer 0049 – 2571 – 949 392.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven