Gratis energiescans voor ondernemers

EIBERGEN – Lagere energiekosten door energiebesparing? Een sterkere concurrentiepositie door duurzaam en energie-efficiënt te ondernemen? Lokale ondernemersverenigingen van Neede, Borculo, Eibergen en Ruurlo organiseren samen met Industriële Kring Berkelland, VNO-NCW Achterhoek en Achterhoek Duurzaam Verbouwen verschillende voorlichtingsbijeenkomsten om dat te realiseren.

Alle ondernemers in Berkelland kunnen gratis gebruikmaken van energiescans. De online MKB Energy CheckUp is voor iedereen beschikbaar en maar liefst 60 ondernemers kunnen gebruik maken van de zeer uitgebreide Duurzaam Ondernemen en Energiescan (DOE-)scan. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten horen ondernemers welke mogelijkheden zij hebben om van deze kans gebruik te maken en samen te werken aan een energiezuinig Berkelland.

Aanmelden
U komt toch ook? Meld u aan via de website achterhoekonderneemtduurzaam.nl (agenda) of mail naar [email protected]. U bent van harte welkom op één van de volgende voorlichtingsbijeenkomsten:

21 juni Neede bij “Studio 16”, Borculoseweg 16, Neede
27 juni Borculo bij “Kerkemeijer”, Ruurloseweg 51, Borculo
28 juni Eibergen bij “De Klok”, Grotestraat 84, Eibergen
5 juli Ruurlo bij “De Keizerskroon”, Dorpsstraat 15, Ruurlo

U speelt een grote rol om in 2030 energieneutraal te zijn. Energie-efficiënt ondernemen levert niet alleen commercieel voordeel op, u voldoet ook aan de wettelijke verplichtingen. Door gebruik te maken van de energiescans verhoogt u de toekomstwaarde van uw bedrijf en stimuleert u de economie en werkgelegenheid in Berkelland. Bedrijven met een elektriciteitsverbruik van meer dan 50.000 kWh zijn verplicht de maatregelen te nemen die ze binnen 5 jaar terugverdienen.

Hiervoor zijn voor verschillende bedrijfstakken erkende maatregelen bepaald, als uitwerking van het Activiteitenbesluit bij de Wet Milieubeheer. Verbruikt een bedrijf minder, dan heeft het een zorgplicht om energieverspilling tegen te gaan.

Door deel te nemen aan de energiescans slaan ondernemers twee vliegen in één klap. Ze nemen hun verantwoordelijkheid m.b.t. wettelijke verplichtingen en doen hun voordeel met verlaging van hun bedrijfskosten en toekomstgericht ondernemerschap.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven