Speciale ”dialectdienst” in Gelselaar

GELSELAAR – Oud-kamerlid, ondernemer, entertainer en schrijver Gert Jan Oplaat uit Markelo gaat op zondag 2 juli tijdens de ganzenmarkt voor in de dialectdienst in Gelselaar. In zijn onvervalste dialect slaat hij een brug tussen een Bijbelse lezing en de tijd waarin we nu leven. Bekende liederen worden afgewisseld met het thema “Kuieren en Facebook’n met God”.

Gert Jan verloor in zijn jonge jaren zijn hart al eens in Gelselaar; een jong deerntje had verkering met ‘den kippenboer uut Maarkle’, zo ging dat nieuws destijds rond. Wederom strijkt Gert Jan neer in Gelselaar. Weer met een sociale missie maar nu in de kerk.

“Het blijft voor mij steeds een enorme uitdaging voor te gaan. Ik roep alle mensen op hun mobiele telefoon mee te nemen, zodat we het ‘Kuieren met God’ kunnen versterken”, aldus Gert Jan. Tijdens de dienst wordt er een selfie gemaakt die gedeeld wordt op de facebookpagina ‘Kuieren met God’. Tijdens de meditatie mag deze gedeeld en geliked worden. “Da’s nog eens wat anders dan vakantiefoto’s delen en ‘kijk mij eens gelukkig zijn’ foto’s, toch?”

Kuier ook mee met Gert Jan en kom om 10.00 uur naar het pittoreske kerkje in Gelselaar. Na afloop is er voor iedere bezoeker een kopje koffie of thee en ook is het daarna mogelijk een bezoek te brengen aan de gezellige Ganzenmarkt. Meer informatie op www.facebook.com/kuierenmetgod/.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven