Veel te doen tijdens Weerkom’n Dagen

BORCULO – De Weerkom’n Dagen zijn aanstaande. Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni staat Borculo in het teken van muziek, dans, oldtimers en tal van andere activiteiten. Gezien het gevarieerde programma belooft het weer een gezellig evenement te worden voor jong en oud. Muziek, dans, mooie oldtimers, foodtrucks en een jeugdwielerronde. Er valt genoeg te genieten tijdens de Weerkom’n Dagen, een initiatief van Stichting Promotie Borculo (SPB) in nauwe samenwerking met de gezamenlijke horeca. Ook de ondernemers doen mee. Op zondag 25 juni zijn de meeste winkels geopend tussen 12 en 17 uur. De boeiende activiteiten worden grotendeels gehouden in het centrum, op de Veemarkt en de Spoorstraat.

Het concept van de Weerkom’n Dagen is enigszins aangepast. Daarmee wil de organisatie de jeugd meer betrekken bij het populaire evenement. Het begint allemaal op vrijdagavond 23 juni met een primeur. Het nieuwe onderdeel VEE staat voor Vrijdag Evening Event. Van 21.00 tot 01.15 uur staat de Veemarkt in het teken van live-muziek en dans. LG Dance verzorgt met een dansgroep optredens om 21.00 uur en om 22.30 uur. Bijzonder is dat deze groep meedoet aan het Nederlands Kampioenschappen later dat weekend. Als dj’s komen Mike Gerritsen, Jesse Arends (bekend bekend als RBLSS) en Steffie Ditzel (van Cats & Dogs) in actie. “Het zijn aansprekende namen voor jongeren”, vertelt Dick Meilink namens de organisatie. Op zaterdag 24 juni wordt vanaf 14.00 uur de Jeugdwielerronde van Berkelland  gehouden.

Dat gebeurt op een uitdagend parcours door de straten van Borculo. Er is ook een Loopfietsenrace voor de allerkleinsten en een Dikke Banden Race. De organisatie is in handen van RTC de Stofwolk. ’s Middags zijn er vanaf 12.00 uur op twee podia op de Veemarkt optredens van de muziekgroepen: Willy en de Billies, De Berkelzangers, Leedvermaak en De Stormvogels. Op zaterdagavond vanaf 21 uur is er een groot feest op het marktplein met live muziek en een dj.

De Weerkom’n Dagen worden op zondag 25 juni vervolgd met het Brandstoffestival.  Op zondag wordt vanaf 11.30 uur het Brandstoffestival gehouden. De bijzondere klassiekers staan overal in het centrum en de Spoorstraat opgesteld. Het gaat om oldtimers, kitcars, sportieve auto’s, tractoren, brommers, vrachtauto’s en andere historische machines. Iedereen kan de prachtige voertuigen bekijken en een gesprek met de eigenaren aanknopen. Er is ook een toerrit. Op een speciaal ingericht 4×4 terrein in de Spoorstraat kunnen bezoekers zelf in zo’n auto kruipen.

Op deze zondag wordt er tevens gelegenheid geboden om ongedwongen te genieten in het park bij het gemeentehuis. Er zijn foodtrucks aanwezig en voor de kinderen is er een springkussen. Neem gerust je eigen picknickmand en kleedje mee. ’s Middags is er ook muziek met MSS Folkband, de Sleppers en Half Gas.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven