Mantelzorg Berkelland zoekt vrijwilligers

BORCULO – In Berkelland zijn veel mantelzorgers die langere tijd intensief zorgen voor een familielid, een buur, kennis of vriend. Om mantelzorger af en toe de ruimte te kunnen geven voor een hobby of ontspanning, zijn Voormekaar Berkelland, Betula welzijnsdiensten, wijkverpleegkundigen en Netwerk Dementie Oost Achterhoek- gestart met Vervangende Mantelzorg Berkelland. Hiervoor zijn zij op zoek naar vrijwilligers die een tijdelijke steun en toeverlaat willen zijn voor de mantelzorger én voor degene die verzorgd wordt.

De verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in Berkelland merken dat er onder mantelzorgers in Berkelland behoefte is aan ondersteuners die even kunnen bijspringen om lichte taken over te nemen. Mantelzorg kan namelijk behoorlijk zwaar zijn en veel van mantelzorgers vragen. En dan is het prettig dat mantelzorgers een beroep kunnen doen op tijdelijke vervanging. Met Vervangende Mantelzorg Berkelland willen Voormekaar Berkelland, Betula welzijn, wijkverpleegkundigen en Netwerk Dementie Oost Achterhoek inspelen op deze behoefte.

Samenwerking tussen zorgprofessional, getrainde vrijwilliger en mantelzorger
Vervangende Mantelzorg Berkelland is bedoeld om mantelzorgers, bijvoorbeeld een dagdeel per week, de tijd en de ruimte te geven voor andere dingen, zoals een hobby of een andere vorm van ontspanning. Een getrainde vrijwilliger neemt dan in overleg met de mantelzorger en de zorgprofessional een aantal mantelzorgtaken over. De mantelzorger heeft dan een moment om toe te komen aan andere dingen dan zorg, zoals een hobby of ontspanning. Vaak activiteiten die langere tijd niet meer kunnen en enorm belangrijk zijn.

Aanmelden als vrijwilliger
Inwoners die meer willen weten over vrijwilligerswerk voor Vervangende Mantelzorg Berkelland of zich willen aanmelden als vrijwilliger, kunnen contact opnemen met Betula welzijnsdiensten. Telefoonnummer: 0545 46 99 87 en vraag naar Joke van Eekeren. Een e-mail sturen kan ook: [email protected]

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven