Boeren demonstreren bij Lebbenbrugge

BORCULO – Op zondag 10 september a.s. is het weer Open Monumentendag (dus gratis toegang) bij en in het boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 in Borculo. Het thema is dit jaar “Boeren, burgers en buitenlui”. Wij hebben voor die dag een aantal boeren uitgenodigd. Zij demonstreren ons van 11.00 uur tot 17.00 uur het dorsen met de vlegel, dus het echte oude handwerk. Een steel met daaraan een kort slaghout wordt gebruikt om de graankorrels uit de aren te slaan. En als u als buitenmens komt, is het thema compleet. Van 13.30 uur tot 15.00 uur demonstreert Jan Bats de rosmolen, de aftak-as van vroeger, aangedreven door een paard. Verder is er in De Lebbenbrugge t/m  31 oktober een tentoonstelling van prachtige foto’s van Bernard Jacob Hoetink, die een prachtig beeld geven van boeren en burgers en buitenlui van zo’n honderd jaar geleden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven