Wonen voor een ”prikkie” in Borculo

BORCULO – Leegstandsbeheerder Camelot heeft onlangs meerdere woningen in beheer genomen in Borculo. Geïnteresseerden kunnen hier wonen op basis van een bruikleenvergoeding, het zogenoemde antikraak. Vanaf 180 euro per maand woon je in prachtige huizen. Het idee achter het antikraakconcept is dat leegstaand vastgoed beschermd wordt tegen kraak, vandalisme, verpaupering en diefstal. Door de aanwezigheid van mensen in het pand worden vandalen op afstand gehouden. Bewoners betalen een kleine bruikleenvergoeding en worden zo voorzien van een voordelige woning. Een win-winsituatie voor beide partijen dus.

Bij antikraak gaat het altijd om tijdelijke woonoplossingen. Zodra een pandeigenaar zijn pand terug wil, hebben de bewoners 28 dagen de tijd om te verhuizen. Van tevoren is niet bekend hoe lang een pand beschikbaar zal zijn. Remco van Olst, directeur van Camelot: “De verblijfsduur is altijd minstens een maand.

We hebben daarentegen ook bewoners die al tien jaar in hetzelfde pand verblijven.” Geïnteresseerd in zo’n voordelige antikraakwoning in Borculo? Via de website van Camelot kun je je vrijblijvend aanmelden. http://nl.cameloteurope.com/properties/rooms/borculo

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven