Expositie over 100 jaar VVV in Neede

NEEDE – De Needse VVV viert haar 100 jarig jubileum met een expositie in de Oale Smederieje. “De afgelopen tijd hebben we al op verschillende momenten stil gestaan bij dit heugelijke feit”, vertelt Riet de Reus van de Tip VVV Neede. “In het voorjaar met een fietstocht in en om Neede en recent nog met een toeristische markt in hessenboerderij De Meijer”. Riet de Reus en Alie Timmerije hebben de kar getrokken om een expositie samen te stellen over 100 jaar VVV in Neede. Op de tentoonstelling zullen diverse onderwerpen de revue passeren. “Je moet denken aan foto’s van oud bestuursleden, krantenknipsels van activiteiten georganiseerd door de VVV.

Oude ansichtkaarten van Neede en souvenirs”, vertelt Alie Timmerije. “Ook komen de kunstenaars Ter Reehorst, Lorenz, Hemelman in beeld. Dit geldt tevens voor Willem Sluijter, Rabijn Simon de Vries, mevrouw Heuff-Keijlaar en dichter Achterberg”, geeft Riet de Reus aan. “Dit jaar is de Gerrit Achterberg route in een nieuw jasje gestoken”, laat Timmerije weten. De routebeschrijving is nu in kleur uitgebracht, de route zelf is ongewijzigd gebleven en laat de locaties zien waarover Achterberg een gedicht heeft geschreven”. Op de verjaardag van de jarige VVV op 16 augustus heeft burgemeester Joost van Oostrum het muurgedicht onthuld dat dichter Gerrit Achterberg schreef toen hij in Neede woonde.

Maar het grote cadeau van de jarige aan de bewoners van het dorp en de vakantiegangers volgt nog. Binnenkort wordt begonnen met de bouw van de houten uitkijktoren op de Needse berg. Van zaterdag 23 september tot en met zaterdag 11 november 2017 is de expositie van de 100 jarige VVV te bekijken in de Oale Smederieje, Borculoseweg 4 in Neede.

Openingstijden van de Oale Smederieje: woensdag van 14.00 – 17.00 uur en zaterdag van 14.00 – 16.30 uur.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven