Lidl verrast wijkmoestuin met 1000,00

NEEDE – Stralende gezichten bij de vrijwilligers van wijkmoestuin de Berg in Neede. Met hun inzending voor een waterpomp met speelbielzen hebben ze € 1.000,- ontvangen van de plaatselijke Lidl. Rayonmanager Gerald Kamp en supermarktmanager Sander Masselink hebben vrijdagmorgen de cheque overhandigd in de moestuin. “Voor ons is dit echt veel geld”, laat Antoinet Bolster initiatiefnemer van de moestuin weten. “We zijn zo blij met deze donatie”, vertelt penningmeester Chantal van Zon. “Dit biedt mogelijkheden om onze wensen te realiseren. Het is allemaal heel eenvoudig begonnen met aardappelen poten achter de school in deze woonwijk. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en hebben we een mooi resultaat geboekt met deze tuin op de huidige locatie. De gemeente heeft een prachtige kweekkas gesponsord. De NL doe dag heeft een overkapping opgeleverd in samenwerking met de aannemer die hier in de wijk aan het werk is. En nu deze cheque. Super!”, vertelt Bolster enthousiast.

“Meer dan 20 wensen zijn ingeleverd bij de Needse vestiging van Lidl”, vertelt Sander Masselink. “Een prachtige score. Al deze ideeën zijn naar het hoofdkantoor gestuurd. Hier is een eerste selectie gemaakt. Medewerkers van de vestiging in Neede hebben zelf bepaald welk lokaal doel als winnaar uit de bus komt”, legt de supermarktmanager uit. “De functie van de moestuin om een ontmoetingsplaats te zijn tussen de bewoners en een sociale samenhang te creëren en zorgdragen voor leefbaarheid in de wijk heeft ons zeer aangesproken. Ook de grote doelgroep waarvoor de tuin bestemd is heeft meegeteld in de beoordeling. Het is mooi om te zien hoe alle buurtbewoners, leerlingen van dr. Ariens Daltonschool en de vrijwilligers samen optrekken in dit project”, legt Masselink uit.

“Lidl staat al 20 jaar midden in de maatschappij. Met de actie Lidl helpt lokaal! treedt de supermarkt meer naar buiten. De klant staat centraal, maar door de opzet van deze actie kun je zo voor een lokaal project iets betekenen voor klanten en de samenleving” legt rayonmanager Kamp uit. “Woensdag hebben vrijwilligers van de moestuin samen met leerlingen en ouders van de Dr. Ariens Daltonschool gekookt met groente uit de tuin. En aangevuld met o.a. cake en pindakaas van de Lidl”, laat Bolster weten. Op zaterdag is de moestuin open van 09.30 – 12.30 uur.

“Met de opbrengst van de verkoop van groente en bloemen kunnen we zaden en ander materiaal aanschaffen”, vertelt Antoinet. “Dus als je op zaterdag minder groente verkoopt in de winkel, dan weet je nu dat ze bij ons zijn geweest”, grapt vrijwilliger Bert de Boer. “Extra leuk is dat steeds meer mensen onze tuin weten te vinden voor een praatje en een kop koffie”, aldus de initiatiefnemer. “Met Lidl helpt lokaal! willen we zichtbaar maken dat onze supermarkt deel uitmaakt van de maatschappij”, legt rayonmanager Gerald Kamp uit.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven