Paddenstoelenwandeling op Beekvliet

BORCULO – Zondag 8 oktober verzorgt natuurorganisatie IVN een excursie op het landgoed Beekvliet te Barchem met als thema: Paddenstoelen – wat zijn dat? Rood – wit – blauw; wie kent onze driekleur niet? En oranje natuurlijk. Al deze kleuren zijn juist in het najaar volop te vinden in het bos. De gidsen van de IVN afdeling Noord-Midden Achterhoek  gaan proberen de deelnemers  daar attent op te maken. Paddenstoelen doorlopen een rijk pallet aan kleuren, maar meestal loop je er gedachteloos aan voorbij of vallen ze niet op in de omgeving.

De standaard `rood met witte stippen`zal zeker niet ontbreken. Evenmin de gele met het rokje, de aardappelvormige en de gekreukelde kluifzwam alsook de gedeukte trechterzwam. Halverwege de wandelexcursie, die ongeveer 2 uur duurt, is er gelegenheid voor een consumptie à 50 cent pp. Aanmelden is niet nodig, meelopen is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Om goed te kunnen kijken onder de hoed van de paddestoelen is het handig om een klein (make-up)spiegeltje mee te nemen.

Kinderen die actief meedoen krijgen na afloop een paddenstoelenbadge,  een paddenstoelen-zoekkaart en een herfstkroon. Aanvang 14:00 uur. Het vertrekpunt is op de Enteldijk, een zijweg van de Borculoseweg in Barchem, halverwege Borculo en Barchem

Inlichtingen bij de hoofdgids  Hans Berndsen 0545-477222 [email protected].

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven