Record: Vlaggetjes haken in Gedenkbos

NEEDE – “Al een heel mooi aantal vlaggetjes is gereed voor de wereldrecordpoging De langste gehaakte vlaggetjes slinger. “En we weten ook dat er nog veel vlaggetjes onder weg zijn om er slingers van te maken”, vertelt Gerdi Frankes. Samen met haar buurvrouw Rieta van der Linde brengt ze de haakactie van de Nije Stichting in Hengelo (Ov) in haar dorp onder de aandacht. “Volgend jaar bestaat de stichting 10 jaar en dat zal op ludieke wijze gevierd worden. Het is de bedoeling dat op 13 maart 2018 De langste gehaakte vlaggetjes slinger van de wereld wordt opgehangen”, vertelt Debby Nijenhuis initiatiefnemer van deze wereldrecordpoging. “Om het 10 jarig bestaan van de Nije Stichting te vieren. En als je iets te vieren hebt, hang je slingers op. De gehaakte slingers zullen na de recordpoging een weg vinden naar oncologische afdelingen om zo te zorgen voor wat vrolijkheid. De opbrengst van de slingers die in de verkoop gaan wordt besteed aan het nieuwe centrum voor (ex) kankerpatiënten en hun familie. Want het blijft nodig om elkaar te steunen en te helpen als je getroffen wordt door kanker”, legt Debby uit.

Omdat samen haken heel gezellig is organiseren Gerdi en Rieta in Neede een haakbijeenkomst. Dit keer op een unieke buitenlocatie. Wie zin heeft is zaterdag 23 september tussen 10.00 en 12.00 uur welkom in het Gedenkbos Neede aan de Waterleidingdijk.
“De morgen is niet alleen bedoeld om te haken, het is tevens een moment om mede-haaksters te ontmoeten en met elkaar ervaringen en ideeën uit te wisselen over het haken van vlaggetjes. Of elkaar te tippen over leuke patronen. En natuurlijk om vlaggetjes in te leveren” legt Rieta uit. Debby Nijenhuis de initiatiefnemer van het vlaggetjes haken voor het wereldrecord is deze morgen ook in het Gedenkbos aanwezig. Zij zal de reeds ingeleverde vlaggetjes bij Blokker Neede in ontvangst nemen. Tanja Lammers is van de partij om de Haakestafette op zaterdag 21 oktober in Haaksbergen onder de aandacht te brengen. Zij zal vertellen wat de haaksters hier voor kunnen betekenen.

Het is fijn als je vooraf even laat weten op je komt op 23 september.
Dit kan via telefoonnummer 0545 – 29 12 99 of 29 13 19
Een berichtje per mail kan naar [email protected]

Meer info: www.denijestichting.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven