‘Bel Canto’ verzorgt een koffieconcert

EIBERGEN – Gemengde Zangvereniging Bel Canto geeft op zondag 22 oktober een concert in het kader van ‘Duitstalige liederen door de tijden heen’. De aanvangstijd is 11.30 uur, het vindt plaats in Zalencentrum de Huve, Grotetraat 52 te Eibergen. Een keur aan volksliederen, operettemelodieën, gezangen over weemoed en verlangen, de liefde en de natuur trekt aan de toehoorder voorbij. Bel Canto staat onder leiding van Marlous Smit – van den Hoven. Zij is sinds 9 jaar als dirigent aan Bel Canto verbonden. De begeleiding wordt verzorgd door Jan de Leeuw, die al 14 jaar bij Bel Canto achter de piano is te vinden. Medewerking wordt verleend door trompettist Tonnie Weikamp uit Lichtenvoorde. Bekend als dirigent en trompettist van de Rainbowband, een band voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij trad in het verleden regelmatig op bij café de Klok in Eibergen met de band Strangers en The Evening Stars Bel Canto heeft met momenteel 37 leden een mooie koorklank weten te ontwikkelen en streeft steeds weer naar vernieuwing van het repertoire. Men zingt in diverse talen en van klassiek tot pop.

Daarbij worden kleine zijsprongen niet geschuwd. Ter gelegenheid van zijn 70-jarig bestaan werd de speciaal voor deze gelegenheid geschreven, Nederlandstalige musical ‘Nooit te oud’ met groot succes uitgevoerd. Dit in samenwerking met toneelgroep Bel Canto. Als ondersteuning van het instuderen tijdens de repetities wordt er gebruik gemaakt van midifiles. Het koor hoopt op 3 juni in het komende jaar een concert in de prachtige en sfeervolle Barockkirche te Zwillbrock te geven.

Nieuwe koorleden zijn altijd welkom. Bel Canto repeteert elke maandagavond van 19.45 u. – 22.00 u. in Kulturhus ‘t Spieker. Meer informatie over Bel Canto kunt U vinden op de website www.bel-canto.jouwweb.nl. De toegang is vrij, maar een gift na afloop wordt zeker op prijs gesteld.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven