Groot onderhoud huizen Lijsterbesstraat

BORCULO – Aan de Lijsterbesstraat in Borculo knapt ProWonen 12 één-slaapkamer-appartementen op. Het onderhoud is bedoeld om de woningen aan te passen aan de eisen van deze tijd en daarnaast ook voor de toekomst.  De huizen worden energiezuinig gemaakt door het isoleren van de vloer van de woningen op de begane grond en het aanbrengen van HR++ beglazing bij alle woningen. Alle huizen krijgen een nieuwe, eigen, HR combiketel. De collectieve cv-installatie in het complex en de keukengeisers in de huizen verdwijnen daarmee. Daarnaast wordt in alle woningen een mechanische ventilatie aangebracht. Het bestaande voegwerk wordt, waar nodig, vervangen en de dakpannen worden vervangen door nieuwe betonpannen. Het groot onderhoud gaat verder dan de werkzaamheden aan en rondom de woning. In de woningen worden douche/toilet en keuken aangepakt. Bewoners kunnen hierin zelf keuze maken uit verschillende materialen.

Daar waar de beglazing wordt vervangen, worden de ramen en kozijnen aan de binnenzijde geschilderd. De huizen krijgen aan de buitenzijde een nieuwe kleur. Tot slot laat ProWonen het aanwezige asbest in de vensterbanken op een verantwoorde en veilige manier verwijderen. De manier waarop dit wordt gedaan, is relatief nieuw. Via een zogenaamde mini-containment, wordt het asbest via een kleine doorzichtige kast (een soort couveuse) verwijderd. Deze manier zorgt voor minder overlast in de woning.

Dit project is besproken met Huurdersvereniging Borculo. Aannemersbedrijf Kreunen uit Lochem voert de werkzaamheden uit. ProWonen verwacht begin december dit jaar klaar te zijn.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven