Open BIEBlab in bibliotheek Eibergen

EIBERGEN – In de maand november, tijdens Nederland Leest (de campagne die dit jaar in het teken staat van Robotica) organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek op alle vrijdagen een Open BIEBlab in de Bibliotheek Eibergen. Speciaal voor iedereen van 9 t/m 14 jaar, maar natuurlijk zijn ook alle andere belangstellenden welkom! De toegang is gratis. Tijdens het Open BIEBlab kan iedereen kennis komen maken met nieuwe 21e eeuwse technologieën zoals robotica, 3D ontwerpen, virtual reality en programmeren. Onze maatschappij wordt steeds digitaler en de ontwikkelingen op dit gebied gaan steeds sneller. Omdat we iedereen bekend willen maken met dit onderwerp hebben we hiervoor op deze dagen speciaal een ruimte ingericht als een technologie lab. Je eigen 3D ontwerp uitprinten op een 3D printer, rondkijken in je zelfontworpen wereld met een VR-bril, een robot besturen of een spelletje programmeren; het is allemaal mogelijk.

Lezing Robotica en 21e eeuwse vaardigheden
Op donderdag 30 november kun je in de Eibergse bibliotheek een lezing over Robotica (en 21e eeuwse vaardigheden) bezoeken. De lezing wordt verzorgd door Edwin Dertien. Deze lezing begint om 19.30 uur en is gratis te bezoeken. Edwin Dertien bouwt door kunst geïnspireerde robots en door robots geïnspireerde kunst. Hij is als onderzoeker verbonden aan de groep Robotica en Mechatronica op de Universiteit Twente en werkt als docent voor de opleiding Creative Technology. Als beeldend kunstenaar maakt hij robot-objecten voor festivals en exposities. Onder de vlag van zijn onderneming ‘kunst- en techniekwerk‘ verzorgt hij de technische realisatie van kunstprojecten voor anderen. Veel van deze projecten zijn ook na te bouwen door anderen en beschreven op retrointerfacing.com.

Gratis boekje voor leden
Tijdens de maand november kunnen leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek een exemplaar van ‘Ik, Robot’, geschreven door Isaac Asimov, komen ophalen. Wees er snel bij, want op is op.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven