Kids ontbijten samen met burgemeester

BORCULO – Donderdag brachten leerlingen van groep 8 van basisschool Op d’n Esch uit Eibergen een ontbijtje bij burgemeester Joost van Oostrum. In het restaurant van het gemeentehuis gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten. Burgemeester Van Oostrum van Berkelland onderstreept hiermee het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Van Oostrum symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds Nederland, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen uit groep 8 namen de cheque met een bedrag van 150 euro in ontvangst.

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 225 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven