Laarzenpadwandeling in Formerhoek

RUURLO – Op zondagmiddag 12 november organiseert natuurorganisatie IVN in Boswachterij Ruurlo vlakbij Heikamp een mooie herfstwandeling. Om precies te zijn: in de Formerhoek. Het daar gelegen natte laarzenpad voert de deelnemers door de nattere gedeelten van de Formerhoek. Daarom is het handig om bij nat weer waterdicht schoeisel aan te trekken. Tijdens de wandeling zijn er mooie uitzichten in het coulisselandschap. In de laagte tussen de dekzandruggen gaat de route langs een ven, dat door Staatsbosbeheer weer in oude staat is teruggebracht. Dit ven is een overblijfsel van vroegere turfwinning door de bewoners van het kasteel Huize Ruurlo.

Nederland was vroeger voor een gedeelte bedekt met hoog- en laagveen. Bij het ven naast het natte laarzenpad zullen de gidsen van IVN Noord-Midden Achterhoek laten zien hoe dat hoogveen tot stand kwam. Achter de Heikamp bevindt zich het molenplateau bij een zessprong van paden, dat zijn vroegere karrensporen die naar het molenplateau liepen via uitgestrekte heidevelden. Op deze verhoging heeft tot 1830 een korenmolen gestaan. Naast de parkeerplaats is nog de doolhof uit 1891 te zien.

Halverwege de ongeveer twee uur durende tocht is er een pauze met koffie en thee tegen een vergoeding van 50 eurocent. Aanmelden is niet nodig en de deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Startplaats: parkeerplaats bij de doolhof aan de Hengeloseweg nr 2 in Ruurlo.

Start om 14.00 uur. Inlichtingen bij de hoofdgids: Willem Boerman, 06-50586340. e-mail: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven