Toneelvereniging D.O.K op de planken

NEEDE – Op vrijdag 17 novovember en zaterdag 18 november voert toneelvereniging D.O.K op … “ De familie Bale en… het plooirok mysterie “. Dit is een eigentijdse klucht in twee bedrijven , geschreven door Peter Leenders. Oma komt een weekendje logeren , en ze maakt gelijk van de gelegenheid gebruik om haar nieuwe vriend aan de familie voor te stellen. Deze oom Koos heeft niet alleen een schitterende Porsche, maar ook een medicijn neurose. Bang om ooit ziek te worden slikt hij tegen allerlei ziekten een pilletje. Als hij zich later vergrijpt aan een zwaar kalmerend middel, blijkt hij dit wel degelijk nodig te hebben, want er is een exemplaar van een uiterste giftige uitheems diersoort, waarover Diane zich heeft ontfermd, in zijn pantalon gekropen. Oom Koos wordt inderdaad zeer kalm van dat middel. We mogen wel zeggen iets te kalm, want uiteindelijk zit hij dood in de stoel. Als de familie net van de schrik bekomen is, dreigt oma door een zekere inspecteur Lampe te worden gearresteerd wegens moord, omdat er op het lichaam sporen zijn aangetroffen van een zwaar rattengif.

Oma’s zuster Truus zit de zaak behoorlijk te verzieken door te verklaren dat zij de rattengif in opdracht van haar zuster bij de boer’nbond heeft moet’n koop’n. Een ding blijft voor de politie een mysterie. Op de pantalon van Oom Koos zijn honderden vezels gevonden van een plooirok, terwijl oma er geen enkele blijkt te bezitten.

Wanneer : 17 en 18 november.
Hoe laat : 20.00 uur
Waar: Van Gellicumzaal , Julianastraat 12 A Neede

Entree voorverkoop : E 5,50  Volwassenen , E 2,00 Kinderen t/m 12 jaar. Entree kassa : E 6,00 Volwassenen , E 2,50 kinderen t/m 12 jaar.

Voorverkoopadressen :  Tabakorie RONA Oudestraat 6 Neede 0545294281 ; Yvonne Franck Azaleastraat 11 Neede 0545292157 ; Engbert Bloemberg Kwartelstraat 23 Neede 0545293059 ; Bloemenhoekje Oudestraat 70 Neede 0545295730.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven