IVN: Midwinterwandeling in Borculo

BORCULO – Zondag 17 december is de “aangeklede” Midwinterwandeling van IVN- afdeling Oost- Achterhoek. Er wordt gewandeld in de bossen rond Klein Borculo. Start 14.00 uur, vanaf Herenlaan 2, 7221 NR Borculo

De wandeling voert door oude en nieuwe beukenbossen, gemengde bossen en naaldhoutbossen. IVN- gidsen laten de kenmerken zien van de verschillende bossen, het verschil in lichtinval, dichtheid, groei en onderbegroeiing en de gevolgen van die verschillen voor de aanwezigheid van flora en fauna. Ook wordt er gekeken naar het verschil tussen de oude bossen en de nieuwe. Natuurlijk wordt er ook verteld over al het andere dat tijdens de wandeling te zien en te horen kan zijn, alles wat het wandelpad kruist of wat de natuur de wandelaars voorschotelt.

Goed schoeisel wordt aanbevolen. Meewandelen is gratis. Voor de koffie of thee halverwege wordt een kleine bijdrage gevraagd. Voor inlichtingen kunt u bellen met: André Hendriks, 0544-352043.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven