Kent u de Stokkersbarg in Eibergen al?

EIBERGEN – Op maandag 18 december onthulde wethouder Pot van Berkelland de naam van de toekomstige heuvel met uitkijkpunt bij de nieuwe N18. Uit ruim 400 inzendingen koos een jury de naam Stokkersbarg. Er is een naam, maar nog geen heuvel. Deze zal de komende maanden worden gebouwd naast de nieuwe N18-brug over de Berkel. De nieuwe, groene heuvel biedt straks een mooie blik op de Nieuwe Twenteroute én het beekdal van de Berkel. Op de top van de heuvel komt een uitkijkpunt. De naam van de heuvel verwijst naar de locatie van de heuvel: de Stokkersweg. Het woord barg is het Achterhoekse woord voor heuvel. Begin oktober schreef Rijkswaterstaat een prijsvraag uit om een originele naam te vinden voor de Spiral Hill, de werktitel voor de heuvel met spiraalvormig pad dat naar het uitkijkpunt leidt.

De jury bestond uit wethouder Joke Pot, projectmanager N18 bij Rijkswaterstaat Kees Scheurwater en twee bewoners van de gemeente Berkelland Willem Kootstra en Jan Baak. Zij kozen uit ruim 400 inzendingen de mooiste en meest toepasselijke naam.

De prijswinnaars Gerard Dickmann, Marc Tiellemans en Rob Winkelhorst bedachten los van elkaar de naam.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven