Stichting Speelweek wint vergulde witzstok

NEEDE – Zondag organiseerde de jongerenafdeling van NCG de Vlearmuze haar jaarlijkse préskimiddag bij Café de Ruif in Neede. Traditiegetrouw wordt op deze middag de winnaar van de vergulde witzstok bekend gemaakt.
Deze eervolle prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon, groep, vereniging of stichting die zich inzet voor de Needse jeugd. In de bomvolle kroeg aan de Borculeloseweg waar een gezellige Oostenrijkse sfeer hing werd Stichting Speelweek Neede als 19e winnaar van de vergulde witzstok bekend gemaakt. Ze volgt hiermee Oranjepop Neede op die de prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen.

Stichting Speelweek Neede, in 1988 opgericht door Ad van Baal, organiseert al meer dan 25 jaar een heus kinder-dag-kamp voor kinderen met een verstandelijke beperking of achterstand in de ontwikkeling in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Geheel op vrijwillige basis hebben de ruim 30 enthousiaste vrijwilligers het doel om de kinderen een leuke week te bezorgen en ook de ouders/verzorgers even ontlasten van de extra zorg die hun kind vaak nodig heeft.

Het is wat betreft de kersverse jongerenhoogheden prins Stef 1e en prinses Merle dan ook geheel verdiend dat deze stichting er dit jaar met deze prijs vandoor gaat.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven