Survivalrun in Beltrum blijft erg populair

BELTRUM – De voorbereidingen voor de survivalrun in Beltrum van zondag 7 januari 2018 zijn volop in gang. De vrijwilligers van de bouwploeg zijn al een aantal zaterdagen druk in de weer geweest en de eerste hindernissen zijn gereed. De organisatie van Stichting Survival Beltrum (SSB) is trots dat zij inmiddels de 29ste editie in de boeken mogen schrijven. Misschien is het niet bij iedereen bekend, maar in het dorp Beltrum ligt de bakermat van de survivalrunsport. Wie had kunnen bedenken dat een paar sportieve ‘gekken’ uit Beltrum een tak van sport zouden uitvinden, die anno 2017 maar liefst 14.000 leden telt. Allemaal vallen zij onder de vleugels van de landelijke sportkoepel Survival Bond Nederland (SBN). Dat de survivalrunsport serieus wordt genomen blijkt, want sinds 2016 is de SBN aspirant-lid van NOC*NSF.

Groot deelnemersveld
Onder de survivalrunatleten blijft de wedstrijd in Beltrum favoriet. Bijna 1400 deelnemers willen straks maar al te graag ploeteren over de weilanden, sloten en akkers van het Achterhoekse kerkdorp. Daarnaast krijgen zij op de lange afstand van ongeveer 21 kilometer ook nog ruim 60 hindernissen voor de kiezen. Voor de organisatie van SSB ligt de uitdaging op de lange afstandsrun. Deze missie lijkt te slagen, want 425 sportievelingen staan ingeschreven. En dat is een nieuw record aantal deelnemers op deze afstand. Ook zitten de recreatieve volwassen klassen zitten al vol, ook de jeugd meldt zich fanatiek aan.

Authentiek
“Je moet ooit een keer meegelopen hebben met de survivalrun in Beltrum”, is een vaak gehoorde zin. Maar wat maakt het afzien over de 61 hindernissen van Beltrum zo bijzonder? Authenticiteit lijkt het sleutelwoord te zijn. SSB doet elk jaar haar best een uitdagend parcours neer te zetten en maakt bouwt natuurlijke hindernissen. Met behulp van kilometers touw en honderden boomstammen ontwerpen en bouwen creatieve vrijwilligers (de technische commissie) elk jaar een bijzonder parcours voor de survivalrunners. Daarnaast speelt het weer ook mee, het kan vriezen of dooien. Wat brengt ons het weer op zondag 7 januari? Voor de zekerheid zijn de priksleeën al uit het vet gehaald. Mochten de sloten straks dicht vriezen, dan gaat de wedstrijd over het water.

Jeugdsurvivalrun
De jeugdafdeling van de stichting blijft groeien. Ruim 80 survivaltoppertjes in spe trainen elke zondagmorgen in survivalbosje De Heikneuter, onder de leiding van doorgewinterde survivalatleten. Op zondag 7 januari verschijnen ook veel van deze jeugdleden aan de start. De jeugd van 8 tot 10 jaar bikkelen dan over een speciaal ontworpen parcours onder begeleiding van hun ouders. En dat is best uniek in Nederland. Voor de 29ste editie is besloten om voor de oudere jeugd van 15 tot en met 16 jaar een parcours te bouwen over een afstand van 7,5 kilometer. Maar voor de durfals is het mogelijk om de 14 kilometer afstand te lopen.

Maar een succesvolle run organiseren is alleen mogelijk met de vrijwillige hulp van bijna 500 mensen. Zonder hen zou dit allemaal niet mogelijk zijn geweest!

De start en finish van de wedstrijd vinden plaats op het Mariaplein. Dit jaar staat daar een grote (feest)tent waar de bezoekers en deelnemers terecht kunnen voor wedstrijdinfo of gewoon voor de gezellige sfeer. Like de Facebookpagina van Stichting Survivalrun Beltrum en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws! Je kan ons ook volgen op Twitter en Instagram. En kom vooral kijken op zondag 7 januari naar het sportiefste evenement uit deze regio!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven