Flinke doorstapwandeling in Eibergen

EIBERGEN – Zondag 21 januari gaat het wandelseizoen van het IVN Oost- Achterhoek van start met een doorstapwandeling. De naam geeft het al aan, we gaan met elkaar op pad in de natuur. In tegenstelling tot de reguliere IVN- wandelingen stappen we lekker door en staan niet veel stil om over bezienswaardigheden te vertellen. Geniet vooral zelf van de omgeving en de uitzichten in het winterlandschap. Let op: de starttijd is anders dan u van IVN-wandelingen gewend bent. Aanvang: 11 uur. Start: vanaf Parkeerplaats Sportpark De Bijenkamp, Rietmolenseweg 5, 7151 CD, Eibergen.

Zoals het gebruikelijk is gaan we als gids meerdere keren met elkaar op pad om deze wandeling uit te zetten en aan elkaar ‘te knopen’. Dat er al wandelend regelmatig doorgangen, oversteekplaatsen en voetgangerstunnels geblokkeerd waren in verband met de aanleg van de nieuwe N18, was voor ons steeds weer een uitdaging om een alternatief te vinden. Wel geven deze nieuwe plekken een mooie indicatie hoe het was en hoe het gaat worden.

Het is een bijzonder idee om een nieuwe weg over te steken waar over enige tijd de auto’s razen. Nu kun je nog ver weg kijken en onderweg de maatregelen bekijken die genomen zijn voor de dieren. Vleermuisonderkomens, tunnels voor het wild om de drukke weg toch te kunnen passeren, viaducten om het verkeer van A naar B te brengen, u komt het allemaal tegen. En als dan de oever langs de beek nog een keer helemaal blank staat van de overtollige regenval, dan is het even goed zoeken hoe we nog op de pauzeplek kunnen komen.

Want zoals u gewend bent van onze wandeling is er halverwege een plek om even op te warmen, het toilet te bezoeken en iets te eten, maar vooral ook om gezellige contacten te leggen met de medewandelaars. Bovenstaande geeft al aan dat we stukken wandelen, maar ook af en toe moeten struinen. Stevige wandelschoenen of laarzen zijn daarom aan te bevelen!

Deelname aan de wandeling is gratis. Consumpties onderweg zijn voor eigen rekening. Informatie over deze  wandeling bij Anke Hollink. Telefoon: 0545 291109 of per mail: [email protected].

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven