IVN: Jaarlijkse doorstapwandeling Borculo

BORCULO – Natuurorganisatie IVN organiseert zondag 14 januari bij Borculo zijn jaarlijkse lange doorstapwandeling. Ook is het mogelijk een halve wandeling mee te lopen met een keuze tussen de tweede of de eerste helft. De totale lengte is ongeveer 15 kilometer. De route ligt in en om de Dijkhoek. Voor de lunch wandelen de deelnemers ten noorden van de Ruurloseweg, deels door bossen, deels door open gebied. Na het oversteken van de Slinge gaat de route via de Maandagsdijk naar een oude zandweg. Aan de overzijde van de provinciale weg zijn bij de Meibeek vervolgens twee mooie vennetjes te zien, voordat de startplaats weer in zicht komt.

Daar kan men pauzeren en de lunch gebruiken ( voor eigen rekening). Het tweede deel van de wandeling begint aan de andere kant van de Ruurloseweg richting de Waterster. Via de bossen van de Leostichting en langs de Slinge komen de deelnemers tot slot weer bij de startplek aan.Er lopen verschillende natuurgidsen van IVN afdeling Noord-Midden Achterhoek mee. Zij geven onderweg nadere uitleg.

Aanmelden voor deze wandeling is niet nodig en meelopen is gratis. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom.
Start : P. Plaats achter Buitencentrum Kerkemeijer, Ruurloseweg  51, 7271 RS Borculo. Starttijd: 11 uur en na de lunch om ongeveer 13 uur.

Inlichtingen bij de hoofdgids Peter van Rijsingen, Tel: 06-53253603 e-mail: [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven