Inzameldagen paasvuur Eibergen bekend

EIBERGEN – Volgende week zaterdag 17 februari 2018 starten de inzameldagen voor hout voor het paasvuur in Eibergen. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur kunnen inwoners uit Eibergen en omgeving weer snoeihout komen brengen om de jaarlijkse traditie in ere te houden. Belangrijk is dat het snoeihout “schoon” is, dat wil zeggen ontdaan van overtollig zand en blad. Afval en sloophout is niet welkom.

De andere inzameldagen zijn: 24 februari, 3, 10 en 17 maart. Pasen zelf is dit jaar op 1 april 2018. Stichting Ondernemend Eibergen, die samen met de V.A.N. het paasvuur in Eibergen regelt, probeert ieder jaar de financiën sluitend te krijgen met behulp van donaties onder particulieren en bedrijven en door het heffen van entree. Daarbij zoekt ze zoveel mogelijk naar donateurs die ieder jaar iets willen bijdragen. Door deze jaarlijkse vaste donaties is de continuïteit voor de toekomst beter in te schatten.

Doel van de stichting is dan ook de continuïteit van dit stukje cultureel erfgoed, waar veel (oud) Eibergenaren jaarlijks samenkomen. Meer informatie over de inzameldagen, de organisatie van het paasvuur en de donateursactie is te vinden op www.paasvuureibergen.nl of www.facebook.com/ondernemendeibergen.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven