Nieuwe creaties van Harry Lankveld Huve

EIBERGEN – De komende twee maanden tonen de beide vitrines van Kunstkring B-Art in Zalencentrum ‘de Huve’ in Eibergen weer een totaal andere collectie dan bezoekers in de voorbije maanden konden bekijken. Deze keer zijn alle creaties uit HOUT gesneden. Wie weet dat aan die creaties ook de naam van Harry Lankveld verbonden is weet zich verzekerd van een bijzondere combinatie van vakmanschap op het gebied van houtsnijwerk en spelen met het materiaal.

Harry’s slogan is al sinds vele jaren: “De Tijd Zal Leren Wat Mijn Handen Creëren”. Die slogan is meer dan ooit van toepassing op de huidige inhoud van de vitrines. Zijn creaties zijn dan ook zeer divers. Jarenlang wist Harry, voordat hij aan een werkstuk begon, van tevoren exact wat en hoe het eindproduct moest worden, ofwel omdat een opdrachtgever dat van hem vroeg, of omdat hijzelf een ontwerp maakte. Maar enkele jaren geleden begon hij, daartoe geïnspireerd door andere kunstenaars/vakgenoten, zich daarnaast ook toe te leggen op houtsculpturen waarvoor het hout zelf op natuurlijke wijze de voorbereidingen had getroffen en begon hij ook op een andere manier te hakken in takken en boomstammen.

Ook deze kunstzinnige creaties, verkregen door experimenteren, passie en noeste arbeid, gaven en geven hem het gevoel van een vrijheid die bij hem past. En even- goed als dat bij zijn ambachtelijk werk het geval is vervullen de eindresultaten hem met trots en blijdschap.

Bij alles wat Harry de komende maanden in ‘de Huve’ tentoonstelt zullen bezoekers, zowel in de grotere sculpturen als de verfijnde houten sieraden die hierboven genoemde combinaties herkennen.

Openingstijden:
De Huve aan de Grotestraat 52 in Eibergen is alle weekdagen van 08.00 – 23.00 uur geopend, behalve tijdens lunchtijd.
De tentoonstelling loopt tot 27 april. Meer zien van het werk van Harry Lankveld: kijk op zijn website: http://corry-harrylankveld.jouwweb.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven