Bas Nijhuis gast bij de sportverkiezingen

EIBERGEN – Wie worden er sportploeg, sportvrouw en sporttalent van het jaar van Eibergen, Beltrum en Rekken? Bij de jaarlijkse Rotor-sportverkiezingen van de Eibergse Sport Federatie (ESF) op vrijdag 16 maart in café-zalencentrum De Klok heeft de bekendmaking van de winnaars van 2017 plaats. Gastpresentator is voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis.
In de categorie ‘Sportman van het jaar’ is de winnaar al bekend. Het gaat om Joost Somsen, die als triatleet hard op weg is om door te stoten naar de nationale top. Hij was in deze klasse de enige sporter die aan de door de ESF gestelde criteria voldeed.

Bij de ‘Sportvrouw van het jaar’ gaat de strijd tussen Mariël Konings, Saskia Leusink, Bianca ten Elshof (allen paardensport) en Maike Klein Gunnewiek (tennis).  Voor de categorie ‘Sportploeg van het jaar’ zijn er drie kandidaten: het duo Colet Bomers en Norel Bomers, Reset (beiden dance) en Yapton (badminton).

De grootste categorie is weer die van ‘Sporttalent van het jaar’. Deze keer zijn er elf genomineerden: Saul Geverink (beachvolleybal), het duo Brandy Speelman en Maud Sleebos, Insance Dance Crew Junior, het duo Dewy Klein Severt en Tess ten Harkel, het duo Lot te Raa en Iris Bongers (allen dance), Connor Kluivers, Celine Spinder (beiden atletiek), Naomi Overkamp (judo), Jacco de Graaf, Merlijn Geverink (beiden paardensport) en Jelle Masselink (turnen).
Oud-Olympisch kampioen schaatsen Annie Borckink zal weer de naar haar genoemde trofee uitreiken. Die gaat deze keer naar de touwtrekkers van TTV Eibergen. Daarnaast worden de winnaars van de vrijwilligersprijs en de publieksprijs bekendgemaakt.

De presentatie is in handen van Sjoukje van Ommeren. Zij wordt bijgestaan door Bas Nijhuis. De internationaal arbiter uit het betaald voetbal maakte onlangs furore met zijn biografie ‘Niet zeiken, voetballen!’ die in korte tijd in grote oplage over de plank ging. Het programma begint om 20.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven