Boekenweek start met ‘Natuurlijk tuinieren’

NEEDE – De Boekenweek (van 10 t/m 18 maart) staat dit jaar in het teken van de natuur. Als startsein van deze week geven Kevin Collins en Anke Hollink (allebei van het IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) op zaterdagmorgen 10 maart een presentatie over ‘Natuurrijk tuinieren’. Ook wordt er aandacht besteed aan de vleermuis. De presentatie begint om 10.00 uur en is te bezoeken in de Bibliotheek Neede (Oudestraat 36). De toegang is gratis.

Neede is een dorp vol natuur. En Neede staat bekend als vleermuisdorp. Het IVN kan er alles over vertellen. Deze organisatie laat jong en oud de natuur beleven. Kevin Collins en Anke Hollink zijn gediplomeerd IVN Natuurgidsen. Kevin weet als lid van de vleermuisgroep veel te vertellen over de leefwijze van dit mysterieuze zoogdiertje. Anke neemt u tijdens een presentatie mee in het natuurrijk en diervriendelijk tuinieren.
Zowel de Bibliotheek als ‘De Kamer van Kramer’ heeft over deze onderwerpen verschillende boeken klaarliggen.

Win een boekenpakket!
We halen tijdens de Boekenweek de natuur in huis. In de Bibliotheek staat namelijk een echte boom waar u uw blad(zijden) aan kunt hangen. Schrijf op een blad(zijde) wat uw favoriete boek of tijdschrift is en maak kans op een boekenpakket, beschikbaar gesteld door ‘De Kamer van Kramer’. De blad(zijden) zijn verkrijgbaar bij De Kamer van Kramer en bij de Bibliotheek Neede.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven