Burgervader zet jubilarissen in zonnetje

BORCULO – Afgelopen zaterdag was exact 40 jaar geleden dat toerclub de Berkelrijders uit Borculo is opgericht. Vanaf klokslag 18.00 uur werden de leden ontvangen met koffie of thee bij buitencentrum Kerkemeijer in Borculo. De sfeer zat er al meteen goed in en vele herinneringen werden opgehaald, daarbij geholpen door de prachtige foto´s en filmbeelden en oude wielershirts welke in de zaal waren opgangen. Al snel kon er genoten worden van een uitgebreid buffet en werd er stil gestaan bij de jubilarissen.  Harm Drent, Tonny Cornelissen en Henk Bouwmeester werden toegesproken door voorzitter Gerrit Legters. Speciaal voor dit jubileum is burgermeester van Berkelland Joost van Oostrum met een 40 jarige oude racefiets uit zijn eigen collectie naar het jubileumfeest gekomen. om deze personen in het zonnetje gezet wegen hun 40 jarig lidmaatschap. Ere leden Harm Drent en Tonny Cornelissen zijn zelf oprichters van de club. Ook is ere Lid Marinus Bloemendaal bedankt voor zijn 35 jarige lidmaatschap en zijn inzet als materiaalbeheerder. En Karel Beijer werd deze avond ook in gehuldigd voor zijn 25 jarig jubileum bij de vereniging.

Na de nodige felicitaties is er een speciale gast op het feest gekomen. John van Ierland vertelde aan de hand van diverse originele koerstruien belevingsvolle verhalen. Successen, nederlagen, achtergronden en verborgen details van renners en koersen in deze truien. Met ondersteuning van illustraties en bewegende beelden waande men zich weer in de tijd van die heroïsche wielerverhalen.

Met een drankje in de hand werd er door de aanwezige leden genoten van deze verhalen. Na afloop kwamen de eigen verhalen naar boven bij de aanwezigen en werd er nog volop genoten. Toerclub de Berkelrijders kijkt terug op een geslaagde feestavond!

In het jubileumjaar zal de vereniging diverse activiteiten organiseren, zoals het organiseren van diverse toertochten, het clubweekend in het buitenland, de jubileum feestmiddag in de zomer, diverse club ritten waar gezamenlijk een kop koffie wordt gedronken van de club, een openingsrit voor het mountainbike seizoen en diversen andere activiteiten. Er wordt gereden in diverse snelheidsgroepen en de vereniging bestaat uit een gemêleerd gezelschap van diverse leeftijden.

Wil jij ook een keer deelnemen met een clubrit of wil jij meer weten over Toerclub de Berkelrijders kijk dan op onze internetsite www.tcdeberkelrijders.nl of stuur een mail naar [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven