Dian Pratiwi en Uwe Plath in Jazz at Home

EIBERGEN – De van oorsprong Indonesische zangeres Dian Pratiwi treedt op in Jazz at Home in Irish Pub Home in Eibergen. Op dinsdag 13 maart wordt ze begeleid door de huisband, bestaande uit Peter en Marius Beets en de uit Eibergen afkomstige drummer Wim Holthaus. Dian Pratwi neemt ook de Duitse saxofonist Uwe Plath mee.
Sarah Vaughn was de grote inspiratiebron voor de in Jakarta opgegroeide Dian Pratiwi. Ook noemt ze Billy Holiday, Nancy Wilson, Aretha Franklin en Chaka Khan als inspiratiebronnen. De zangeres kwam in 1989 naar Nederland, om jazz te studeren aan het conservatorium in Hilversum. Haar docenten waren onder meer Edwin Rutten (Ome Willem) en Greetje Kauffeld. Ze speelde op North Sea Jazz en won de Golden Tulip Award in Leiden.

Na een terugkeer naar het Indonesische eiland Bali koos Dian Pratiwi  in 2002 voor een vertrek naar Dortmund, waar ze sindsdien woont en werkt. Ze toert door heel Duitsland met vermaarde jazzmuzikanten, onder wie saxofonist Uwe Plath.

Pianist Peter Beets uit Groenlo, zijn bassende broer Marius en drummer Holthaus ontvangen regelmatig gastmuzikanten in Jazz at Home.

Op 6 februari bijvoorbeeld was zangeres Fleurine te gast. Het concert op dinsdag 13 maart aan de Kerkstraat 2 in Eibergen begint om 20.30 uur en duurt tot ongeveer 23 uur. Entree is €10,-. Kaartverkoop uitsluitend aan de kassa.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven