EMC de Kroonrijders trapt seizoen af

EIBERGEN – Bij de motorliefhebber begint het al te kriebelen, het voorjaar komt er eindelijk aan. Als het pekel van de wegen is verdwenen, gaan de motoren weer van stal. Onlangs werd het motorrijden nog uitgebreid belicht in de media. Zelfs in de journaals werd aandacht besteed aan de forse toename van de motorverkoop. Motorrijden is weer hot!! In het item werd aangegeven, dat met name 50-plussers het motorrijden gaan ontdekken of herontdekken. Maar leeftijd mag natuurlijk geen issue zijn. Motorrijden is leuk voor iedereen. Er zijn rijders, die alleen rijden of met een klein groepje. Maar wat is er leuker en gezelliger dan met een club te gaan rijden.

EMC de Kroonrijders uit Eibergen is een vereniging voor jong en oud, met een groot aantal enthousiaste leden. Echte liefhebbers met ieder zijn eigen favoriete motormerk, o.a. Harley-Davidson, BMW, Honda, Suzuki, Triumph. Leden die regelmatig met elkaar een tocht maken. Onder tochten verstaan zij gezellig en veilig met elkaar een dag heerlijk motorrijden. Geen racen. Daar heeft men doordeweeks al genoeg mee te maken. Ze doen dit meestal op zondag of op een mooie zomeravond midden in de week.

De tochten zijn altijd een verrassing. Men komt op plekken en plaatsen waar je normaal niet komt. Tochten door Nederland, maar ook over de grens bij onze oosterburen. De tochten worden altijd uitgezet door een toercommissie, die ook die dag als voorrijders voor en in de groep rijden. Enkele tochten zijn o.a. picknick/brunch toertocht, bouwvak toertocht en traditiegetrouw het Hemelvaartweekend. Deze meerdaagse tocht leidt naar een campingbestemming ergens in het buitenland. Tevens is er in augustus een familie/club dag, beginnend met een toertocht en daarna een gezellige dag met elkaar.

Het motto van de EMC is “gezelligheid en veiligheid gaan boven alles”.  Het is beslist geen verplichting om aan iedere toerrit deel te moeten nemen. Mocht je interesse gewekt zijn, kom gerust eens kijken en rij een keer mee met één van de tochten. Je bent van harte welkom. Op Facebook Eibergse Motor Club ‘De Kroonrijders’ en op www.eibergsemotorclub.nl vind je de Toer- en evenementen kalender van dit jaar. Of neem contact op met [email protected]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven