Op 14 april planten ruilbeurs in Ruurlo

RUURLO – Vogels zingen, nieuwe blaadjes verschijnen: het is lente! Eindelijk weer een beetje zon. Tijd om de tuin in te gaan en de boel weer op orde te brengen: opruimen, zaaien, scheuren, verplanten … En daarbij blijven vaak plantjes over waar je in je eigen tuin geen plaats meer voor hebt. Neem ze mee naar de plantenruilbeurs, en maak er een andere tuinliefhebber blij mee.

Twee keer per jaar, in voorjaar en najaar, wordt de plantenruilbeurs gehouden op De Witte Hoeve in Ruurlo. Tuinliefhebbers uit de wijde omgeving zijn van harte welkom om te komen kijken en ruilen. Overtollige planten, stekjes, zaailingen, bollen en zaden kunnen allemaal mee naar de ruilbeurs. Je komt altijd wel met iets leuks thuis, waarmee je je eigen tuin weer kunt verfraaien.

Het is fijn als de deelnemers de planten die zij meebrengen, zoveel mogelijk in potten of zakjes doen en voorzien van naam, bloeitijd en kleur. De plantenruilbeurs wordt gehouden op 14 april 2018 om 14.00 uur op De Witte Hoeve, Haarweg 14 te Ruurlo. Aanmelden hoeft niet. De toegang is gratis, en de koffie/thee (met wat lekkers) ook! Vrijwillige bijdrage welkom.

De volgende plantenruilbeurs staat gepland op zaterdag 13 oktober 2018. Vorig jaar is de appelopbrengst uit de boomgaard geheel mislukt. Hopelijk is dat dit jaar anders! In dat geval zal de plantenruilbeurs worden gecombineerd met een appelproeverij, waarbij de bezoekers de verschillen kunnen proeven tussen de (47) verschillende appelrassen.
De Witte Hoeve is gelegen op een prachtige plek in het buitengebied van Ruurlo, te midden van landerijen en bossen.

De tuinen zijn in de laatste jaren flink uitgebreid met een vlindertuin, een kruidentuin, een moestuin, een fraaie waterpartij, een verborgen tuin en een grote boomgaard met hoogstam appelbomen. Deze plantenruilbeurs en andere activiteiten worden georganiseerd zonder winstoogmerk, met gemeenschappelijke belangstelling als uitgangspunt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven