Scouting Neede doet mee aan NLdoet

NEEDE – Hanneke Meijer: ”Samen met het Oranje fonds organiseren we een vrijwilligersdag om de terreinen en gebouwen van Scouting Neede nog mooier te maken. Op de Needse berg ligt het kampeerterrein dat door Scouting Neede beheerd wordt. Dit mooie stuk bos is opengesteld voor wandelaars. In de zomer wordt hier volop gekampeerd door groepen. De scoutingleden, jong en oud, onderhouden het bos samen. Van de takken en bomen die uit het bos komen, worden houten hekken en poorten gemaakt rondom het terrein om er voor te zorgen dat alleen wandelaars het bos in kunnen. 10 Maart zorgen we er samen voor dat de omheining er overal weer netjes bij staat. Meld u zich aan voor deze klus? www.nldoet.nl/klus/32171

Tegenover het kampeerterrein staat een kleine blokhut van Scouting Neede: De Berkeboom. Deze blokhut wordt verhuurd aan groepen en staat aan de rand van het bos op de Needse Berg met een prachtig uitzicht over de weilanden. Bij deze blokhut hoort een kampvuurkuil waar door huurders een vuurtje gestookt kan worden. Een beschut plekje om gezellig rondom het vuur te zitten. Deze kampvuurkuil krijgt mooie bankjes die we samen tijdens NLdoet gaan plaatsen. Helpt u mee? www.nldoet.nl/klus/32177

Het Natuurhûs aan de Koeweidendijk is de plek waar Scouting de meeste opkomsten met de jeugdleden draait. Het is een grote houten Finse blokhut die gebouwd is door vrijwilligers. In het Natuurhûs komen nieuwe tafels te staan. Leerlingen van Het Assink Lyceum hebben deze tafels gemaakt en op 10 maart gaan we de tafels lakken zodat ze lang mooi zullen blijven. Voor deze klus hebben zich al voldoende vrijwilligers aangemeld.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven