The Marshalls zijn op hun ‘paasbest’

EIBERGEN – Het is een traditie die even onlosmakelijk met Pasen is verbonden als de onvermijdelijke eieren en de aloude vreugdevuren: Paasrock bij de Ierse pub Home in Eibergen. Met de classicrockformatie The Marshalls zo ongeveer als stamgast. Al is de formule dit jaar wel wat anders van opzet. Want The Marshalls treden dit jaar al tijdens de zaterdagavond voorafgaand aan eerste paasdag op. Op zondag 1 april zijn het namelijk de deejays Tjalf Bakker en Mesut, die het publiek met danceclassics zullen vermaken. Het is intussen alweer de elfde traditie van Paasrock. Terwijl de Ierse pub nog niet eens zo lang bestaat. Maar dat heeft er volgens de huidige uitbater Mesut Mis mee te maken dat het idee destijds werd gelanceerd door de vorige eigenaar van het etablissement in hartje Eibergen.. Bij zijn overname liet Mesut Mis meteen al weten dat hij de traditie van Paasrock zou voortzetten. “Het is een mooie traditie die we koesteren.”

Uitgangspunt is dat de band vrijwel meteen na afloop van het paasvuur begint te spelen. “Dat is ook het mooie aan Paasrock. De mensen gaan eerst samen naar het paasvuur kijken en aansluitend gaan ze dan naar Home. Die traditie zingt zich rond: de mensen weten dat het er na afloop van het paasvuur erg gezellig toeven is”, vertelt zanger Gerard te Rietmole.

Playback op tennisracket
The Marshalls is een band die intussen ruim vijftien jaar meedraait in het Achterhoekse muziekcircuit. Op het repertoire staan rockklassiekers uit voornamelijk de zeventiger jaren. “De muziek waarmee we zijn opgegroeid”, zegt gitarist Robert Bouwhuis. “Alleen spelen we de nummers, die we ooit als puistige met onze tennisrackets voor de spiegel stonden te playbacken, nu live.” Werk van onder meer Status Quo, Deep Purple, Golden Earring, Led Zeppelin. “Dat was wat we vooral in de beginjaren van The Marshalls speelden”, vertelt zanger Gerard te Rietmole. “Maar gaandeweg zijn we met ons repertoire wat opgeschoven richting de eighties en nineties. Met nummers van onder meer Van Halen en Metallica. Intussen behoren ook die decennia immers tot de classicrock.”

AC/DC
Daarnaast prijken er nogal wat nummers van AC/DC op de setlist: de band waarmee The Marshalls in de loop der jaren in de Achterhoek een reputatie heeft opgebouwd. “En AC/DC zal altijd op ons repertoire blijven staan”, aldus drummer Ronald Roerink. “Om de simpele reden dat de stem van onze zanger griezelig veel lijkt op die van Bon Scott, de helaas veel te vroeg overleden zanger van AC/DC.”

De optredens bij de Ierse pub Home aan de Kerkstraat 2 beginnen op beide dagen om 21.30 uur, de toegang is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven