Zomeravondcompetitie Stofwolk start

EIBERGEN – Nu het wielerseizoen weer in volle hevigheid is losgebarsten, valt ook weer het startschot voor de traditionele Zomeravondcompetitie (ZAC) van wielervereniging De Stofwolk. Met het totaal vernieuwde wielercomplex als decor voor dit evenement, dat dinsdag 3 april van start gaat. “De ZAC het is niet alleen bedoeld voor leden, maar ook voor wielerliefhebbers die graag ervaring willen opdoen in de wedstrijdsport”, aldus Richard te Vaarwerk van De Stofwolk.

De wieleraccommodatie van RTC De Stofwolk op sportpark De Bijenkamp heeft in 2016 een totale metamorfose ondergaan. Op deze vernieuwde wielerbaan wordt tijdens de Zomeravondcompetitie de komende maanden weer op het scherpst van de snede gestreden. Volgens Te Vaarwerk is de ZAC voor renners dé manier om de conditie op wedstrijdniveau te brengen en te houden. “Maar iedereen mag hieraan meedoen. Ook mensen die juist willen proeven van de wedstrijdsport en ervaring in op willen doen.”
Prijzen

Behalve de eigen leden van De Stofwolk reizen de deelnemers vanuit de hele Achterhoek naar sportpark De Bijenkamp. “Voorwaarde is wel dat de renners een zogenoemde basislicentie van de wielerbond KNWU of een wedstrijdlicentie hebben. De ZAC wordt overigens mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. Dit seizoen zijn dstde shirt-sponsoren East Group BV en Van Os Orthodontist, terwijl Logi Concept de eindprijzen van de ZAC voor z’n rekening neemt.”
De deelnemers moeten zich overigens wel voor iedere wedstrijd inschrijven. “Dit kan tot tien minuten voor de start. Wie de hele competitie wil meerijden, betaalt als lid van De Stofwolk vijf euro inschrijfkosten. Leden van andere clubs betalen vijftien euro. Dit is inclusief de bijdrage voor het vaste rugnummer, waarmee de renner de hele competitie rijdt. Wie gewoon een keer vrijblijvend wil meerijden, betaalt vijf euro. Wie zich vooraf wil inschrijven, moet een mailtje sturen naar [email protected].”

Sprinttrui
Er wordt volgens Te Vaarwerk gestreden in twee categorieën. “De A- en B-categorie. Per categorie zijn er iedere wedstrijd punten te verdienen voor het algemeen klassement. Bovendien worden er iedere wedstrijd tussensprints gehouden. “Wie de meeste punten verzamelt, mag de sprinttrui dragen.”
De competitie gaat door tot begin september. Het volledige wedstrijdreglement en programma staan vermeld op de nieuwe website www.stofwolk.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven