Eibergen weekend in teken van lente

EIBERGEN – In en om de Kruidenhof te Mallum in Eibergen wordt op 5 en 6 mei 2018 voor de vijftiende keer het Lenteweekend gehouden. De organisatie is ook deze keer in handen van de afdeling Berkelland/Haaksbergen van Groei en Bloei en de Kruidenhof. Het evenement speelt zich af in een sfeervolle omgeving aan het riviertje de Berkel, met middenin de Mallumse watermolen. Het terrein zal weer flink vol staan met kramen, waarin van allerlei tuingerelateerde producten worden verkocht. Plantenkwekers uit het hele land nemen een belangrijk deel voor hun rekening. Zoals een rozenkweker, de hostavereniging, de cactusvereniging, maar ook diverse kwekers van vaste planten. Allen doen ieder jaar enthousiast mee. Want hoewel voor de meeste kwekers het voorjaar een drukke tijd is, maken ze toch graag tijd vrij voor ‘een weekendje Eibergen’. Inmiddels weten veel bezoekers dat ook en komen er de laatste jaren zo’n 4000 mensen naar het Lenteweekend, vaak op zoek naar iets speciaals.

Planten vormen de hoofdmoot van de fair, maar onder de ongeveer 70 standhouders bevinden zich ook verkopers van tuinkunst, eten en drinken en een herder met zijn schaapskudde. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten. Evenals voorgaande jaren zullen de winnende  kunstzinnige bloemstukken van de regionale bloemschikwedstrijd van Groei en Bloei staan opgesteld.

Het Lenteweekend in Eibergen in en om Kruidenhof te Mallum wordt gehouden op 5 en 6 mei, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Adres: Mallumse Molenweg 39, Eibergen. Toegangsprijs 3 euro, kinderen tot 12 jaar en parkeren gratis. Uitgebreide informatie kunt u vinden op de website: www.lenteweekend-eibergen.nl

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven