Nieuw schoolplein Gelselaar is geopend

GELSELAAR – Op woensdag 25 april is het nieuwe multifunctionele schoolplein voor het dorp geopend door de wethouders Patricia Hoytink en Joke Pot. Eén van de projecten om de leefbaarheid in Gelselaar te verbeteren is de multifunctionele herinrichting van het plein bij de basisschool G.H. van der Lugt. Het totale project koste 57.000 euro. Met bijdragen van OPONOA, de Gelselaarse bevolking, de ouderraad, fonds 1819, de gemeente, fonds 2013 en de OVM is het project uitgevoerd. Het plein is een belangrijke plek voor Gelselaar, omdat de school een multifunctioneel karakter heeft gekregen. In de school zijn ook de Dorpsböke (dorpsbibliotheek) en de peuterspeelzaal gevestigd. Het plein is nu ook op het nieuwe gebruik aangepast en wordt nu ook gebruikt buiten de schooltijden.

Dit project komt volledig vanuit de bevolking. Het is een project geworden met een behoorlijke omvang. De totale investering bedraagt 57.000 euro. Omdat het plan een breed draagvlak heeft, waren er ook veel partijen bereid een bijdrage te doen. De belangrijkste partijen zijn het schoolbestuur OPONOA en de Gelselaarse bevolking. Ook is de werkgroep succesvol geweest bij het fondsenwerven (fonds 1819 en 2013 en de OVM). Het brede draagvlak bleek ook duidelijk bij de uitvoering van het project. Dankzij de inzet van meer dan 40 vrijwilligers en materieel uit het hele dorp is de uitvoering erg snel gegaan en het resultaat prachtig.

De gemeente Heeft het project het laatste zetje gegeven met een bijdrage in het kader van burgerinitiatieven en een bijdrage voor de inrichting van de voorzijde van de school als openbare ruimte. Aan de voorzijde van de school is een veilige plek ontstaan voor het halen en brengen van de kinderen.

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven