Openluchtdienst op hemelvaartsdag

RUURLO – De Raad van Kerken in Ruurlo organiseert dit jaar voor de vierde keer een oecumenische openluchtdienst op het erf van boerderij De Klooster, Batsdijk 4 te Ruurlo. Vorig jaar werd de dienst door ruim 200 mensen bezocht. Op 10 mei komt er nog een aantal stoelen bij. Het thema van de dienst is ‘Voeten op de grond – Hoofd in de wolken’. De voorgangers zijn ds. Tinus Gaastra en de heer Jan Vreman. Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo verleent muzikale medewerking. In de afgelopen jaren was de zang en muziek zelfs op grote afstand nog te horen. Dat zal dit jaar vast niet minder zijn. De dienst begint om 10.30 uur. Vanaf 10.00 uur worden de bezoekers ontvangen met koffie en koek. Spirituele wandeling: Voorafgaand aan de dienst is het mogelijk een korte spirituele wandeling te maken. Dat is een mooi en ook gezond alternatief voor een dauwtraptocht op Hemelvaartsdag. Wie wil gaan wandelen wordt al om 09.00 uur verwacht.

Schuilkerk: De dienst wordt gehouden op het erf van boerderij De Klooster. Eigenaar Herman Geerligs onderstreept de bijzondere geschiedenis van zijn boerderij, zeker in de context van deze oecumenische kerkdienst. Volgens overlevering heeft de boerderij in de 16e eeuw dienst gedaan als schuilkerk voor een aantal rooms-katholieke gezinnen die tijdens de Reformatie niet protestant wilden worden. In de 21e eeuw wordt op deze plek nu een oecumenische dienst gehouden voor gelovigen uit beide richtingen en voor ieder ander die belangstelling heeft.

In voorgaande drie jaren werkte het weer heel erg mee aan een mooie openluchtdienst. Mocht dat op 10 mei niet het geval zijn, dan wordt de dienst gehouden in de R.K. Willibrorduskerk, Groenloseweg 1, Ruurlo, op slechts een paar minuten afstand van de boerderij.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven