Programma van herdenking in Borculo

BORCULO – Op 4 mei herdenken we alle mensen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. We herinneren ons de periode van rechteloosheid en onvrijheid. Om hieraan op gepaste wijze aandacht te schenken, heeft de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo op vrijdag 4 mei het volgende programma samengesteld:

Voordracht genomineerde gedichten dichtwedstrijd
De voordracht door leerlingen van het AOC is om 10.30 uur in woonzorgcentrum Careaz J.W. Andriessen aan de Koppeldijk 40.

 Een Stille Tocht
Voor de Stille Tocht verzamelen we aan de achterzijde van de RK-Kerk aan de Steenstraat. Een kaarsje aansteken in de kerk? Dit is mogelijk vanaf 18.55 uur. Om ca. 19.10 uur vertrekken we in een plechtige stoet twee aan twee. Als teken van vertrek luiden de klokken van de kerk.

De voettocht gaat over de begraafplaats van de kerk via de Boomgaarden naar het oorlogsmonument aan de Burg. Bloemersstraat en het Indiëmonument in het Cycloonpark. In het Cycloonpark speelt het jeugdorkest van muziekvereniging Volharding passende muziek. Iets voor 20.00 uur bereikt de stoet de Algemene Begraafplaats aan de Deugenweerd. Bij de graven van de Engelse en Canadese piloten nemen we 2 minuten stilte in acht. Na de stilte blaast de heer G. Waanders de Signaaltaptoe. De stoet vervolgt de voettocht naar de Synagoge aan de Weverstraat en wordt daarna ontbonden. Bij alle gedenkplaatsen is gelegenheid tot het leggen van bloemen.

Een herdenkingsbijeenkomst in de Joriskerk
Om ca. 20.15 uur is de openbare herdenkingsbijeenkomst in de Joriskerk aan het Muraltplein met als gastspreker de heer Henk Teeuwen. U hoort de vier winnende gedichten van onze dichtwedstrijd en mevrouw G. Willekes draagt een gedicht voor. Daarnaast verzorgt koor Care for Music de muzikale invulling.

Het programma van de herdenkingsbijeenkomst:

  1. Begroeting door voorzitter
  2. Voordracht gedichten:

“Verzet” van/door Mieke Wegdam

“De oorlog begon” van/door Cadine Koopman

  1. Koor Care for Music met “The Rose” van Bette Midler
  2. Voordracht gedichten:

“4 mei” van/door Indy Nieborg

“Verzet” van/door Anne Nieuwenhuis

  1. Herdenkingsrede door de heer Teeuwen
  2. Koor Care for Music met “Angels” van Robbie Williams
  3. Voordracht gedicht van/door mevrouw Willekes
  4. Koor Care for Music met “Something inside so strong” van Labi Siffre
  5. Afsluiting door voorzitter Hanjo Willems
  6. Wilhelmus in samenzang (coupletten 1 en 6)

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven