Tweede fase revitalisering Eibergen van start

EIBERGEN – In totaal zijn er eind vorig jaar 44 extra parkeerplaatsen aangelegd in het centrum van de Eibergen. In de nu volgende fase wordt de Grotestraat tussen Haaksbergseweg en makelaarskantoor Wormgoor en de gehele J.W. Hagemanstraat van Grotestraat tot Groenloseweg aangepakt. De aanbestedingsprocedure gaat nu van start. Verwachting is dat eind mei/begin juni kan worden begonnen met de uitvoering.

 Wethouder Han Boer: “Tijdens de uitvoering van de eerste fase is er hard gewerkt aan de voorbereiding van de tweede fase. Met de tweede fase wordt opnieuw een belangrijke stap gezet in de revitalisering. Het blijft een proces waar inwoners en ondernemers nauw bij betrokken worden. Daarom is er ook vanaf 1 mei een inlooppunt in de villa Smits waar iedereen met vragen of opmerkingen terecht kan.”

Ontwerp definitief
Voor de Grotestraat en de J.W. Hagemanstraat is met de input van verschillende werkgroepen en samen met ondernemers en omwonenden een ontwerp gemaakt. Burgemeester en wethouders hebben dit ontwerp nu definitief vastgesteld.

Aanbesteding en uitvoering
Nu het ontwerp voor de Grotestraat en J.W. Hagemanstraat definitief is, kunnen we beginnen met de aanbestedingsprocedure. We verwachten eind mei/begin juni met de daadwerkelijke uitvoering te beginnen. Vooruitlopend op deze werkzaamheden begint Waterbedrijf Vitens half mei op enkele plekken met het aanpassen van het waterleidingnet. De werkzaamheden in het centrum moeten voor 1 november 2018 gereed zijn.

Nieuwe verharding, riolering, verlichting en straatmeubilair
Naast nieuwe verharding bestaat het werk uit het vervangen van de riolering, het vervangen van de openbare verlichting in LED-verlichting en het vernieuwen van het straatmeubilair.

Inlooplocatie villa Smits
Wilt u meer weten over de revitalisering van het centrum of hebt u vragen? Vanaf 1 mei is er op de dinsdagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur gelegenheid om binnen te lopen in de villa Smits aan de Grotestraat 30. Medewerkers van de gemeente en de aannemer (zodra deze bekend is) informeren u graag over de plannen en werkzaamheden.

 44 extra parkeerplaatsen
Eind 2017 is in fase I extra parkeergelegenheid aangelegd. Hiervoor is op de locatie van voormalig schildersbedrijf Kiffen aan de Nieuwstraat een nieuwe parkeerplaats met 29 parkeerplaatsen aangelegd en is de parkeerplaats bij de Jumbo aan de Nieuwstraat uitgebreid met 15 parkeerplaatsen.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven