Nieuwe expositie in hal gemeentehuis

BORCULO – Van 1 mei tot en met 31 juli exposeren Elly Overduin en Heleen Postumus in de hal van het ge-meentehuis. Elly is geboren in Scheveningen en studeerde biologie in Leiden. Ze raakte gefascineerd voor de studie orthopedagogiek door haar werk met kinderen. Rust en de ruimte vond ze in de Achterhoek. Door haar ex-collega komt ze in aanraking met kunst en in het bijzonder met keramiek. Keramiek wordt voor haar een hardnekkige virus.
Nu heeft ze in Rekken haar eigen atelier, “Buitenatelier Artelly”. Elly is lid van de kunstkring B-art. Iedereen die haar werken verder wil bewonderen kan daar terecht. Contactadres is :[email protected].

Heleen Postumus is geboren in Heerlen.  Omdat haar ouders haar de studie aan de kunstacademie afraadden, ging ze in Utrecht Duitse taal en letteren studeren. De drive om kunst te maken bleef en zo ontwierp ze o.a. decorstukken voor de studentenvereniging en wandschilderingen in Tivoli. Als Heleen verhuist naar Dordrecht, neemt ze weer schilderlessen, maakt wandkleden en gaat pottenbakken. In 2002 komt Heleen naar de Achterhoek en maakt ze   kennis met de monoprinttechniek. Om nieuwe impulsen op te doen gaat Heleen naar Duitsland, waar ze o.a. studeert aan de Freie Kunstakademie in Augsburg.

Heleen is ook betrokken bij het internationale Kunstproject Familienchroniken in Bocholt. Haar werk kan worden omschreven als “Mixed Media”,  werk waar verschillende technieken in samen komen. Contactadres: www.heleenpostumus.nl of  www.diversitykunscollectief.nl.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven