Oude Spar Geesteren wordt kringloop

GEESTEREN – Het dorp Geesteren krijgt vanaf 1 juni een bijzondere kringloop in het dorp. In het pand waar voorheen de supermarkt zat, in de Dorpsstraat, komt Kringloop De Oude Spar. Met opgeknapte meubels, een gezellige koffie- en leeshoek en uiteraard tweedehands spullen. De kringloop is een initiatief van Bart van den Heuvel en Hans van der Vliet. Van den Heuvel had dertien jaar lang een platenzaak in Amersfoort en verhuisde in 2010 naar de Achterhoek: ‘Geesteren heeft mijn hart gestolen na er anderhalf jaar gewoond te hebben. Inmiddels woon ik in Warnsveld, maar toen ik begin dit jaar door Geesteren reed, ontdekte ik dat de oude supermarkt te huur stond. Ik zag direct een sfeervolle winkel voor me, met een gezellig terras waar mensen hun nieuwe aanwinsten bekijken onder het genot van een kop koffie.’ Kringloop De Oude Spar wordt dan ook geen “standaard” kringloop, met alleen maar spullen: ‘Wij willen een plek in het dorp zijn waar mensen graag heengaan. Waar zij, naast het vinden van leuke spullen, zich thuis voelen en hun dag gezellig en zinvol kunnen invullen.’

Bijzondere producten
Beide eigenaren zijn creatief, enorm enthousiast en hebben een oog voor mooie en unieke spullen. Naast de artikelen is er een koffie- en leestafel, een cd- en platenhoek, een weggeefkast en een grabbelton. Ook biedt De Oude Spar plaats aan vrijwilligers die bijvoorbeeld willen knutselen aan fietsen, meubels of elektrische apparaten. Een deel van de opbrengst wordt maandelijks gedoneerd aan het Armoede Fonds. Bezoekers zijn vanaf 1 juni welkom op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen.

Aanleveren van spullen kan tijdens openingstijden en- in overleg – is ophalen ook mogelijk.

Praktische informatie:
Kringloop De Oude Spar
Dorpsstraat 12, 7274 AN, Geesteren (GLD)
www.deouespar.nl / 06-33 17 95 45 / [email protected]
Openingstijden:
Donderdag en vrijdag: 10:00 – 17:00 uur.
Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven