Wandelgroep in Eibergen een succes

EIBERGEN – Al weer 2 jaar lang wordt er op de donderdag vanaf 10.00 uur 3 tot 5 km gewandeld in Eibergen vanaf Woon- en zorgcentrum De Meergaarden aan de Willem Sluyterstraat 6. Op 12 mei 2018 bestond de Wandelgroep Eibergen precies twee jaar en daarom werd dit gevierd tijdens de wandeling van donderdag 17 mei. Na een frisse wandeling zijn de deelnemers van de wandelgroep getrakteerd op koffie met appelgebak en slagroom bij Koffie- en theeschenkerij Het Reimelink in Eibergen. Ze werden prima bediend doorcliënten en begeleiding van Estinea die daar werken. Veel mensen denken dat als je mee wil lopen je een bewoner van De Meergaarden in een rolstoel moet duwen, maar dat is een misverstand. Iedereen kan en mag gewoon zelf meelopen, het kan ook mooi met je eigen groepje. Wil en kun je een rolstoeler duwen, dan graag. De bewoners willen graag naar buiten en een praatje maken tijdens de wandeling. Ook zin om eens mee te lopen?

Elke week wordt er op donderdagochtend om 10.00 uur gestart met wandelen van een tocht van 3 tot 5 kilometer onder begeleiding van een aantal vrijwilligers. In Neede wordt er ook gewandeld: op dinsdagochtend om 10.00 uur 5 km en op de woensdagochtend om 9.00 uur 10 km. Voor €1,50 kunt u een wekelijks wisselende route lopen en na afloop drink u samen met alle mensen een kopje koffie of thee. Afzeggen is niet nodig als u een keer niet kunt. Bent u afhankelijk van een rolstoel, overleg dan even met de contactpersoon, voor begeleiding.

Contactpersonen zijn voor Neede: Elles Wiegers: e.wieggers@ livio.nl en voor Eibergen: Anneke Bollen: [email protected]. Meer te weten komen over bewegen in de gemeente Berkelland of wilt u best een keer een rolstoeler duwen tijdens 1 van deze wandelingen? Neem contact op met Anneke of Elles of met de Sport Federatie Berkelland 0545-476727

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven