IVN/KNNV-thema-avond: waterkunstwerken

EIBERGEN – Op 13 juni organiseren IVN en KNNV Oost-Achterhoek de thema-avond: waterkunstwerken. Aanvang 20.00 uur, in de Huve, Grotestraat 52, 7151 BD, Eibergen.  Spreker is Mark Tielemans, werkzaam bij Rijkswaterstaat. Entree: €3 voor leden, €5 voor niet leden, 1x koffie of thee inbegrepen.

Marc Tiellemans werkt sinds 3 jaar bij Rijkswaterstaat in de Regio Oost-Nederland, in het district Noord (Noord Gelderland/Overijssel). Als objectdeskundige Elektrotechniek houd hij zich bezig met het beheer en onderhoud van elektrotechnische installatie(delen) van de verschillende objecten. Dit kan zowel in het ‘droge’ deel van het areaal zijn (het hoofdwegennet), als in het ‘natte’ deel van het areaal (het hoofdvaarwegennet).

Hij komt vertellen over dit ‘natte’ areaal. Dat bestaat uit onder andere vaarwegen, sluiscomplexen, beweegbare bruggen en gemalen. Met deze objecten draagt Rijkswaterstaat zorg voor:

– de doorstroming van het scheepvaartverkeer over het Twentekanaal, de IJssel en het Zwarte Water;
– het hiervoor benodigde waterpeil op deze vaarwegen met inzet van gemalen (vaak in samenwerking met een Waterschap);
– de doorstroming van het wegverkeer dat deze vaarwegen moet kruisen (middels vaste en beweegbare bruggen);
– hoogwaterbescherming met behulp van de, in verschillende van deze complexen geïntegreerde, primaire kering-systemen.

Niet alleen de uitvoering van het werk van Rijkswaterstaat is van belang. Ook moet er goed worden samengewerkt met partners, zoals de Waterschappen en belanghebbenden, b.v. bedrijven die gebruik maken van de infrastructuur. Info: Hans Berndsen,  Coördinator werkgroep thema-avonden, tel. 0545-477222 of e-mail: [email protected]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven