Sportdag voor Ruurlose basisscholen

RUURLO – Voor de 12e keer zal op vrijdag 15 juni de schoolsportdag van de Ruurlose basisscholen plaatsvinden op en in de sportaccommodaties in Ruurlo. Dit jaar zijn er nieuwe sporten zoals Shaolin Kempo van Kwoon Dat Mor en Kickboksen van Arends Sportcentrum en gaan er nog meer kinderen dan andere jaren tennissen bij TV Ruurlo. De schoolsportdag wordt jaarlijks georganiseerd door de schoolsportcommissie Ruurlo i.s.m. heel veel sportverenigingen en organisaties. De groepen 5 t/m 8 van de 4 basisscholen uit Ruurlo worden verdeeld over 24 groepen van maximaal 18 leerlingen, welke jaarlijks langs verschillende sporten gaan. De groepen 5 en 6 gaan ’s morgens langs twee van de vele deelnemende sportverenigingen en gaan ’s middags korfballen, slagballen en trefballen op de velden van vv Ruurlo en bij de groepen 7 en 8 draait de organisatie het programma precies om.

Deelnemende verenigingen zijn: Zwem- en polovereniging Roderlo, Volleybalvereniging Tornax, Tennisvereniging Ruurlo, Handbalvereniging Blauw Wit, Handboogschietvereniging De Gouden Treffer, Klootschietvereniging ’t Broek, Voetbalvereniging Ruurlo, Fitness- en Gezondheidscentrum Total Fit, Arends Sportcentrum, Kwoon Dat Mor en Aerobic Dance Centre Ruurlo. De bedoeling is de leerlingen zo gedurende hun basisschoolperiode kennis te laten maken met zoveel mogelijk verschillende verenigingen.

De organisatie is erg blij is met de inzet van zoveel vrijwilligers van de verenigingen op deze sportdag. Door deze vrijwilligers kunnen de leerlingen kennismaken met sporten waar ze anders nooit mee in aanraking komen. Deze sporten kunnen zich zo tonen aan de jeugd uit Ruurlo en hopen nieuwe leden aan over te houden.

De foto’s van deze dag komen te staan op www.sportfederatieberkelland.nl

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven