Veel muziek tijdens ‘Rock in de Koepel’

NEEDE – Op zaterdagavond 7 juli klinken uit de Muziekkoepel in Neede bekende klanken van razend populaire bands. Onder de noemer Rock in de Koepel kunnen muziekliefhebbers genieten van de grandioze muziek van Anouk, AC/DC en Kiss. Dit avondje met klassieke en hoogstaande Rockmuziek wordt verzorgd door de Stichting Reuring in de Koepel, begint om 19:30 uur en is gratis toegankelijk. Anouk, AC/DC en Kiss komen niet echt zelf maar ze worden voor de gelegenheid vervangen door hun beste tribute-bands. De muzikanten, zangers en zangeressen zijn nauwelijks van hun origineel te onderscheiden en bieden dezelfde muzikale kwaliteit en evenveel kostelijk vermaak. Kissterious is made for lovin’ you en speelt de zalen in Nederland plat. “Je wilt het beste, dus je krijgt het beste” zegt Kissterious over hun optredens waarbij zij in de huid kruipen van  Kiss. De band neemt het publiek mee naar de hoogtijdagen van de Glamrock en wie Kiss kent weet dat je naast  stevig rockende hitmuziek ook een verbazingwekkende show kunt verwachten en die show komt er dus ook in Neede.

De leden van de band zijn daarbij, op de zo voor Kiss typerende wijze beschilderd en uitgedost. En ook de sirenes, vlammenwerpers, vuurwerkfonteinen en andere  supereffecten worden niet vergeten. Het schijnt zelfs dat de tong van bassist Demon nog langer is dan die van Gene Simmons.

RU-kiddin’: Anouk    
In haar hit RU Kiddin Me, vraagt Anouk zich af “Wat zij heeft, dat ik niet heb”. Deze tekstregel kan niet slaan op zangeres Ellen ter Braak van RU Kiddin’, want zij heeft het allemaal: Een dijk van een stem, een stevige performance en zeker ook een geweldige band.  Tijdens hun optreden in Neede zullen vele bekende hits van Anouk worden gespeeld, gezongen en meegezongen.

The Marshalls:  AC/DC
Classic Rock en The Marshalls zijn synoniem, tien jaar geleden toen nog bijna niemand het woord tributeband kende slingerden ze de hits van hun grote voorbeelden al het publiek in. De Marshalls bestaat uit gelouterde Achterhoekse muzikanten die al tien jaar met elkaar optrekken maar ook al voor die tijd hun sporen tijdens vele muziekoptredens hebben achter gelaten. Tijdens Koepel Rock zetten ze een stevige set neer met AC/DC klassiekers. Ze zullen vast uitgerust aan het optreden beginnen want zullen met energie gaan smijten.

terug in 2019
Met het optreden van deze drie bands sluit de stichting Reuring in de Koepel haar derde seizoen af, met het voornemen om ook in de zomer van 2019 weer een aantal concerten te organiseren en zo de muziekkoepel de plaats  in het dorp te geven die hem toe komt.  Op 7 juli zal de oude  Koepel aan de Oranjelaan in Neede vast en zeker op haar grondvesten schudden van opwinding en plezier.

Het evenement gaat overigens alleen door wanneer het weer goed genoeg is.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven