Lezing José Bosma bij Centrum Goud


EIBERGEN – Op woensdag 12 september komt schrijfster en verhalenvertelster José Bosma vertellen over haar boek ‘Leven vanuit verzet’. Ze vertelt over de totstandkoming van het boek, dat voortkwam uit een zoektocht naar ‘de mens’ achter haar zwaar getraumatiseerde vader. Nagalm van de oorlog in het gezin: In de jaren ‘50 werd het leven stilzwijgend opgepakt. Men was herstellende van de achterliggende oorlogsjaren en bouwde aan een nieuwe toekomst, waarin vrede het toverwoord moest zijn. Omdat er nooit met één woord over de oorlog gesproken werd, was deze vrede in het gezin vaak ver te zoeken. “De oorlog in Nederland was afgelopen, maar niet bij ons thuis” aldus José Bosma. Leven vanuit verzet: In navolging van haar vader komt ook José in verzet. Ze weigert zich te conformeren aan de conventie. En gaat vooral haar eigen weg.

De in 1950 in de Amsterdamse “Jordaan” geboren en getogen oudste dochter, neemt u een stukje mee op deze weg, waarin zij ontdekt dat niet alleen haar vaders leven, maar ook háár leven werd beïnvloed door nagalm van de tweede wereldoorlog. Zij leed onder een oorlog die niet de hare was.

Lezing over het boek
José geeft op woensdag 12 september een lezing over haar boek bij Centrum Goud (Hondevoort 18, Eibergen). Aanvang 19.30 uur, entree op basis van vrije gift voor Centrum Goud.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven