Meer jampotjes op Needse jammarkt

NEEDE – Op woensdag 22 augustus wordt van 10.00 tot 17.00 uur in Neede de 28e editie van de Nationale Jammarkt gehouden. Met deze markt eert Neede zijn jamverleden. De unieke markt is al jaren een groot succes en trekt vele duizenden bezoekers.

Jam en zomerse zoetigheid voeren opnieuw de boventoon
Het belangrijkste component tijdens deze gezellige markt is de jam. Niet alleen jam, ook gelei, marmelade, chutney, confituur en andere jamgerelateerde producten. Dat is waar de Jammarkt om bekend staat en waar de Jammarkt bekend om wil blijven staan. Dit jaar staan er wederom vele deelnemers met jam op de jammarkt, waaronder een groot aantal nieuwe standhouders die staan te trappelen om hun zomerse zoetigheid aan de bezoekers te laten proeven.
Daarnaast vind u nog meer heerlijkheden op deze markt: Poffertjes, vruchtengebak, mosterd, high tea, marmelades, ijs, honing, pindakaas… Maar de Jammarkt biedt meer. Zo is er de presentatie van de 25e Jamkoningin, zijn er gezellige terrassen met drankjes en gebak en kunt u genieten van één van de vele entertainers.

De 25e Jamkoningin
Een aantal jaar na de oprichting van de Jammarkt werd de Jamkoningin in het leven geroepen. Sindsdien wordt elk jaar een dame (of heer) uitgekozen om Jamkoning(in) te zijn. Dit jaar vieren wij tijdens de Jammarkt het jubileum van de 25e Jamkoningin! Wilt u weten wie deze eer ten deel is gevallen? Op de kruising van de Oudestraat en Borculosestraat wordt om 11.00 de Jamkoningin gepresenteerd. De rest van de dag loopt deze dame rond op de jammarkt om op de foto te gaan met standhouders en bezoekers. Dus zoek haar vooral op.

Entertainment
Er wordt elk jaar veel aandacht geschonken aan het entertainment tijdens de Jammarkt. Het is een zorgvuldig gekozen mengelmoes van straattheater en muzikanten. U kunt genieten van Jelicious, Katell Chevalier, Fabela-Rozo, Harrekidee, Robert Lamme en Typisch Carolien. Voor de allerkleinsten is Lonnie Ballonnie aanwezig.
Daarnaast is er dit jaar een JAMsessie. Hier mogen muzikanten aanschuiven om samen te ‘jammen’. Dit alles onder bezielend leiding van Frank Douglas.

Bent u muzikant en wilt u graag meespelen tijdens deze dag? Geef u op via [email protected]. Meer weten over de Jammarkt? Kijk op facebook.com/jammarkt

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven