Preuveri-je bij de Lebbenbrugge Borculo

BORCULO – Weet u nog hoe Kruudmoes smaakt? Hoe boter of bier wordt gemaakt? En wat wecken is? En wist u dat u van planten uit de moestuin ook mooie schikkingen kunt maken?

Op zondag 12 augustus staat museum de Lebbenbrugge in Borculo in het teken van eten en drinken. Van  14.00 uur  tot 16.00 uur  wordt er bij het museum gebakken in de veldoven, gekookt op kampvuur, geweckt, gekarnd enz. Ook kunt u zelfgemaakte jams, zoetzuren, honing e.d. proeven. De kinderen kunnen stokbrood bakken en groente en fruit uit de moestuin en boomgaard van de Lebbenbrugge worden te koop aangeboden. Ook de Heeren van Borculo, de lokale bierbrouwers, zijn aanwezig met hun producten.

Het proeven is soms gratis en soms tegen een kleine vergoeding mogelijk. Van veel producten zijn recepten beschikbaar, die op verzoek graag worden verstrekt. Hiervoor is een intekenlijst aanwezig om onnodige  verspilling van papier te voorkomen.

De toegang tot de Preuveri-je is gratis. Wilt u ook een kijkje nemen in het museum dan is de toegang drie euro vijftig.

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven